S pravim vrtalnikom gre vse lažje. Še toliko bolj, če se odločite za akumulatorski vrtalnik, ki se napaja z baterijami. Tako lahko pridete tudi na težje dostopna mesta, kjer nimate dostopa do vtičnice.

Kakšno moč bi moral imeti vrtalnik?

Akumulatorski vrtalniki potrebujejo električno energijo za polnjenje baterij. Količina moči, ki je potrebna za polnjenje baterij, je odvisna od vrste vrtalnika, vendar se giblje med 25 in 100 W.

Ko so baterije napolnjene, se z njihovo napetostjo napaja vrtalnik. Te 12- ali 18-voltne baterije napajajo motor, ki za delovanje potrebuje 500 W ali več.

Je dovolj 12 V vrtalnik?

Napetost akumulatorskega vrtalnika je odvisna od namena, za katerega ga boste uporabljali. Na trgu je na voljo veliko različnih možnosti, od 6 V do 18 V, 24 V in celo 36 V.

12 V je odlična možnost in eden najbolj priljubljenih vrtalnikov. Pomagal vam bo pri vseh manjših opravilih okoli hiše in v njej.

Ali je višja napetost boljša možnost?

Višja napetost pomeni večjo zmogljivost, vendar tudi višjo ceno in večjo težo. Na splošno velja, da višja kot je napetost, boljši je vrtalnik.

Vendar je vse odvisno od vaših potreb - če potrebujete nekaj manjšega in cenejšega za redko uporabo, izberite akumulatorski vrtalnik z nižjo napetostjo.

Lastnosti akumulatorskega vrtalnika

Akumulatorski vrtalniki imajo več deset različnih funkcij, odvisno od vrste in modela. Med najpomembnejšimi so:

  • Litij-ionska baterija, ki jo je mogoče odstraniti in napolniti;
  • sponko za pas, s katero lahko vrtalnik pritrdite na pas;
  • različne možnosti navora;
  • različne hitrosti;
  • stikalo za vožnjo naprej/nazaj.

Moč akumulatorskega vrtalnika

Moč se meri z napetostjo akumulatorja in višja kot je napetost, močnejši je vrtalnik. Običajno je 12 V, 18 V ali 24 V.

Najzmogljivejši akumulatorski vrtalniki so izdelki blagovnih znamk Graphite in Yato.

Življenjska doba akumulatorja

Življenjska doba baterije je odvisna od več stvari, med drugim od vrste in zmogljivosti baterije. Zmogljivost se meri v ampernih urah (Ah) in običajno znaša od 1,5 Ah do 4,0 Ah.

Velikost in uporaba

Velikost vrtalnika je odvisna od vrste vrtalnika, saj večja moč pomeni večjo velikost. Če iščete kompakten in kompakten akumulatorski vrtalnik, posezite po modelih podjetja Geko.

Hrup vrtalnika

Različne vrste in blagovne znamke se razlikujejo. Če iščete akumulatorski vrtalnik predvsem za hobi ali domače mojstre, vas tudi povečan hrup ne bo motil. Vendar pa pri redni uporabi poskrbite, da bo akumulatorski vrtalnik povzročal čim manj hrupa.