Osnovne informacije o podjetku 

Podjetje UDERMAN, s. r. o.

Sedež: Strojnícka 7

080 06 Prešov, Slovaška

ID: 47 485 353 

Vpisano v Poslovni register Mestne občine Prešov- Slovaška,  št.: 29059 / P

Osebne podatke, ki jih obravnavamo

 Podatke, ki ste jih nam posredovali

Obdelujemo podatke, ki ste jih nam posredovali.

Osebni podatki - posredno pridobljeni od vas

Glede obdelavo osebnih podatkov, vas ta članek opozarja na obdelavo osebnih podatkov v okviru kampanj za tržne namene. Namen je lahko tudi za pravilno izvajanje pogodbe. To imenujemo kombinacija obdelave osebnih podatkov.

Prenos podatkov na tretjo osebi s naše strani  kot podjetja, ki jih prodajamo, vedno obdelate in odobrite. To velja tudi v nasprotnem primeru, ko nam vaše osebne podatke posreduje tretja oseba. V obeh primerih ste vnaprej obveščeni in obveščeni.

Posredovanje podatkov tretje osebe

V primeru, da od vas prejemamo osebne podatke o tretji osebi, ste dolžni o tem obvestiti in obvestiti tretjo osebo ter pridobiti tudi njeno soglasje s pogoji varstva osebnih podatkov.

Kaj pomeni avtomatska obdelava osebnih podatkov?

Med brskanjem po spletni strani  foxigy.si zbiramo podatke in podatke o vas in vaši napravi v obliki:

IP naslov

Datum in čas dostopa Nastavitev jezika / države izvora

Informacije o operacijskem sistemu

Podatki o spletnem brskalniku

Delovanje spletnih strani:

Druga kategorija obdelave podatkov, ki jo zbiramo na naši spletni strani, so lahko povezave do našega spletnega mesta, prikazano blago. Vedenje v spletu so tudi informacije, ki so, vendar spremenjene zaradi anonimnosti, zato teh podatkov ne dodelimo določenemu uporabniku, oz. določeni osebi.

Brskanje po spletnem mestu z mobilnim telefonom ali drugo podobno napravo ponuja tudi informacije o vaši mobilni napravi v obliki; podatki v telefonu, zapisi o napakah v aplikacijah, namestitve itd.)

Piškoti

Obstajajo podatki, ki se samodejno obdelujejo, da poenostavijo (olajšajo iskanje)  naslednje obiske naše spletne strani.

Sistemi kamer v naših prostorih

Samodejno obdelujemo posnetke kamer v naših prostorih.

Operacija  zagotavlja zapise; jih spremljajo sistemi kamer s spletnim prenosom in snemanjem. V prostorih imamo kamere tako za preprečevanje kot za razjasnitev morebitnih nezakonitih dejavnosti. Operaterka sistema kamere je UDERMAN, s. r.o.

Zbiranje in obdelava vaših osebnih podatkov.

ZAKAJ TO DELAMO?

Zakaj bi obdelovali vaše osebne podatke?Enostaven odgovor:

 • Namen trženja: obdelava podatkov v okviru trženja se uporablja za promocijo naših izdelkov, kar bo izboljšalo vsakodnevno uporabo posameznih artiklov.
 • Nakup blaga in storitev: Obdelava podatkov se uporablja za obdelavo ustreznega naročila z vaše strani, tako da lahko naročeno blago dostavimo v miru. V primeru težav ali nezadovoljstva vemo o vas na podlagi osebnih podatkov.
 • Klicni center / center za strankarsko podporo: v primeru vprašanj, težav ali pozitivnih povratnih informacij se lahko obrnete na nas, zato je potrebno obdelati vaše osebne podatke. V nekaterih primerih se zato ti podatki posredujejo tretjim osebam (npr. Prevoznikom / kurirjem).
 • Uporabniški račun: zaradi  posredovanih osebnim podatkom o svojem uporabniškem profilu, vam ne bodo samodejno na voljo le številne uporabne funkcije (npr. Samodejni vnos telefonske številke, naslova za dostavo), zaradi česar bo vaš nakup hitrejši in učinkovitejši , vendar so ti podatki vedno na voljo za spremembo. Sprememba se lahko izvede kadar koli, z elektronskim naslovom, ki služi kot PRIJAVA / podatki za prijavo od naročnine na poslovna sporočila za vse uporabniške profile, ki jih potrebujete, da nas kontaktirate po telefonu ali preko kontaktnega obrazca.
  • Telefonsko trženje:opravljamo tržne klice, da ponudimo svoje blago in storitve ter s tem povezano tržno komunikacijo. Pravni naslov za obdelavo telefona. Številka je bodisi vaše soglasje ali vsaj naš legitimni interes za običajno trženje.
  • Marketingové súťaže: v niektorých prípadoch môže byť výherca súťaže vyfotený, popr. natočený, a to najmä z dôvodu zvýšenia transparentnosti našich marketingových súťaží. Toto spracovanie osobných údajov vykonávame na základe nášho oprávneného záujmu, ktorý spočíva vo zvýšení vierohodnosti marketingových súťaží v očiach ostatných súťažiacich a vo zvýšení atraktivity týchto súťaží. Proti tomuto spracovaniu môžete namietať prostredníctvom e-mailovej adresy info@foxigy.sk
  • Marketinški natečaji: v nekaterih primerih se zmagovalca natečaja lahko fotografira, oz predvsem za povečanje preglednosti naših trženjskih tekmovanj. To obdelavo osebnih podatkov izvajamo na podlagi našega zakonitega interesa, ki je sestavljen iz povečanja verodostojnosti trženjskih natečajev v očeh drugih konkurentov in povečanja privlačnosti teh natečajev. Tej obdelavi lahko ugovarjate preko e-poštnega naslova info@foxigy.si
 • Izboljšanje naših storitev: skozi zgodovino vaših naročil in delovanja na spletu lahko ponudimo ustreznejše ponudbe drugega blaga, npr. dodatki za kupljene izdelke. Na nekaterih mestih prikazujemo izdelke, ki so neposredno za vas in ustrezajo vašim potrebam in interesom. Za optimizacijo elementov v spletu lahko uporabimo tudi orodja za testiranje različnih variant (tako imenovano A / B testiranje), Google Analytics, Facebook Analytics itd.

Vašo oceno po nakupu našega blaga in storitev lahko posredujete (upamo samo na pozitivne reference) na našo spletno stran. V okviru izboljšanja kakovosti storitev vas lahko prosimo, da ocenite izdelek ali storitev. Seveda lahko to storite prostovoljno.

 • Klicni center / center za podporu strankam: Lahko nas kontaktirate tudi prek klicnega centra, kjer smo vam na voljo vsak dan, razen ob vikendih.
 • Uresničevanje pravic in pravnih zahtevkov ter nadzor javnih organov:
  Osebni podatki se obdelujejo za namen uveljavljanja naših pravic in pravnih zahtevkov ali za namene nadzora s strani javnih organov in iz drugih možnih resnih razlogov.

Osebne podatke obdelujemo v teh pravnih dokumentih

Zakoniti interesi

Vaše osebne podatke uporabljamo tudi za zagotavljanje ustrezne vsebine, torej vsebine, ki vas zanima. Na podlagi zakonitega interesa na ta način obdelujemo osebne podatke, ki jih obdelujemo samodejno in piškotke.

Iz istega pravnega razloga vam kot našim strankam lahko pošiljamo e-pošto in SMS sporočila. Obdelava vaših osebnih podatkov na tej pravni podlagi poteka tudi med spremljanjem s kamerami pri naših posameznih operacijah.

Zaradi zaščite pred nezakonito distribucijo in dajanjem na voljo kupljene e-knjige (ali druge elektronske vsebine) so to ime, priimek in naslov prikazani v tej e-knjigi.

Če na podlagi tega pravnega razloga obdelujemo vaše osebne podatke, se lahko pritožite. To je preko e-pošte ali telefonskega naslova.

Soglasje za obdelavo podatkov

S pošiljanjem poslovnih obvestil (preko e-pošte, e-marketing, telemarketing) obdelujemo tudi vaše osebne podatke na podlagi vaše privolitve. Če nam ne date svojega soglasja in ste hkrati naša stranka, vam lahko pošiljamo poslovna obvestila (s telemarketingom, da vas obvestimo) tudi brez vaše privolitve.  Vaše soglasje nam je pomembno, zato vas prosimo, tudi če moramo preveriti vašo sposobnost odplačevanja blaga, ki vam ga izročimo, ne da bi vnaprej plačali kupnino za blago v celoti. Če nam date soglasje za obdelavo osebnih podatkov, ga lahko kadar koli prekličete prek našega kontaktnega obrazca.  Vaše soglasje nam je pomembno, zato vas prosimo, da blago plačate vnaprej, če moramo preveriti vašo plačilno sposobnost za naročeno blago. V tem primeru vam blaga ne moremo poslati vnaprej, ne da bi plačali celotno kupnino. Če nam date soglasje za obdelavo osebnih podatkov, ga lahko kadar koli prekličete prek našega kontaktnega obrazca.

Tretje osebe in prenos osebnih podatkov  

Osebne podatke lahko posredujemo tretji osebi v primeru;  Dostava blaga: najpomembnejša oseba, ki jo vsi čakajo takoj po nakupu določene storitve ali blaga na internetu, je zagotovo vaš izbrani prevoznik. Zato, da bo njegovo delo uspešno in pravilno opravljeno brez nepotrebnih zapletov, moramo kot podjetje vaše podatke zaupati v »njegove roke«. Informacije se nanašajo na:  Kam dostaviti blago Komu izročiti blago Ob kateri uri lahko pride.  

Podatki se obdelujejo po vašem naročilu, ki nas mora natančno in jasno obveščati o dostavi blaga/storitev. Podatki, posredovani na ta način, vključujejo vaše:  Ime in priimek Dostavni naslov Telefonska številka Količina na paket

V zvezi z osebnimi podatki, ki mu jih posredujemo, jih ima prevoznik pravico obdelati le za namen dostave blaga in nato osebne podatke brez odlašanja izbrisati.  

Dostava blaga, ki ga za nas hrani pogodbeni partner: če pri nas naročite blago, ki je v skladišču našega pogodbenega partnerja, moramo vaše osebne podatke posredovati temu pogodbenemu partnerju, ki bo naročilo obdelal za dokončanje naročila. Tako posredovani podatki vključujejo predvsem vaše ime in priimek, naslov za dostavo, tel. številko, na kateri vas lahko prevoznik kontaktira in, če blago ni bilo plačano vnaprej, znesek, ki ga je treba plačati ob prevzemu blaga, če obstaja. Ta pogodbeni partner mora nato osebne podatke posredovati prevozniku, ki bo dostavil blago, sicer vam prevoznik blaga ne bi mogel dostaviti. Tako pogodbeni partner, ki hrani blago za nas, kot prevoznik sta dolžna te osebne podatke uporabiti samo za namene hrambe/dostave blaga v zvezi z osebnimi podatki, ki jim jih posredujemo, in jih nato takoj izbrisati.

Plačilne kartice: naše podjetje nima podatkov o plačilnih karticah, ki jih plačujete pri nas. Podatke o vaši kreditni kartici imata samo vaš varni plačilni prehod in ustrezna bančna institucija. Če ste osebno kartico shranili z namenom poenostavitve nakupa v spletni trgovini, zbiramo le osnovne podatke o tem plačilu, npr. prva ali zadnja številka plačilne kartice. Če teh podatkov ne želite obdržati, jih lahko spremenite tako, da obiščete svoj osebni profil in poznejše nastavitve.

Poslovna obvestila: v primeru pošiljanja poslovnih obvestil (npr. po e-pošti ali prek SMS sporočila) ali telemarketinga lahko uporabimo tretjo osebo za pošiljanje ali opravljanje telefonskih klicev. Ta subjekt je zavezan k zaupnosti in vaših osebnih podatkov ne sme uporabljati za noben drug namen.

Državni organi: V primeru uveljavljanja naših pravic se lahko vaši osebni podatki posredujejo tretji osebi (na primer odvetniku). Če nam zakon ali državni organ (npr. PZ SR) nalaga obveznost, da vam posredujemo vaše osebne podatke, moramo to storiti.

Družbe v skupini: vaši osebni podatki se lahko delijo s podružnicami UDERMAN, s. na podlagi pravnega naslova zakonitega interesa. r. o., Strojnícka 7, 080 06 Prešov, vpisana v Poslovni register Okrožnega sodišča v Prešovu, vložek št.: 29059 / P: UDERMAN, str. r. o., IČO 47 485 353, s sedežem na naslovu Strojnícka 7, 080 06 Prešov, vpisano v Poslovni register, ki ga vodi Okrožno sodišče v Prešovu, Slovaška

Koliko časa traja obdelava vaših osebnih podatkov?  

Vaši osebni podatki se obdelujejo v času trajanja pogodbenega razmerja med kupcem in prodajalcem.  Obdelava osebnih podatkov, za katere je bila dana privolitev, se vaši osebni podatki praviloma obdelujejo za obdobje 7 let. Vsaj do preklica takšne privolitve.  Če se naročite na poslovna poročila, bomo vaše osebne podatke obdelovali za obdobje 7 let, oz dokler ne izrazite svojega nestrinjanja z njihovim nadaljnjim prenosom.

Osebni podatki so potrebni za pravilno izvajanje storitev, izpolnjevanje vseh naših obveznosti (iz pogodbe med nami, splošnih predpisov), ki jih obdelujemo ne glede na vaše soglasje za obdobje, določeno z ustrezno zakonodajo ali v skladu z njo. (npr. za davčne dokumente je to obdobje najmanj 10 let).  

Podatke, pridobljene preko uporabniškega računa ali na drug podoben način, obdelujemo za čas uporabe naših storitev in običajno 5 let po njihovi preklicu. Nato se običajno za razumno časovno obdobje hranijo le osnovni identifikacijski podatki in podatki o razlogu, zaradi katerega je bil uporabniški račun preklican, oziroma podatki, ki so del predujmov.  Zapise kamer o vas hranimo 90 dni.

Če pa se na opazovanem območju zgodi nezakonito dejanje, se lahko obrnemo na policijo in zadevne evidence posredujemo pristojnemu organu (policiji, sodišču ipd.). V tem primeru se evidenca ne izbriše po 90 dneh, vendar jih iz dokaznih razlogov hranimo do zakonitega zaključka zadeve.

Varnost osebnih podatkov  

Vsi vaši osebni podatki so pri nas varni. Želimo, da do vaših osebnih podatkov preprečimo nepooblaščen dostop in zlorabo vaših osebnih podatkov, zato smo izvedli ukrepe tehnične in organizacijske narave.  

Varovanje osebnih podatkov je najpomembnejši element za ohranjanje vaše zasebnosti, tako za vas kot za nas. Zato skušamo nadzirati varnost tovrstnih podatkov ter skušamo zaščititi in nenehno izboljševati kakovost programov.  Komunikacija med vašo napravo in spletnimi strežniki je šifrirana in varna.

Podatki za prijavo so zaklenjeni, kar pomeni, da so vaši podatki shranjeni na strežnikih v varnih podatkovnih centrih (z nadzorovanim in revidiranim dostopom)

Osebni podatki oseb, mlajših od 16 let  

Oseba, mlajša od 16 let, lahko uporablja našo spletno trgovino le s soglasjem svojega zakonitega skrbnika (starša ali skrbnika).  

Vaše pravice glede varstva vaših osebnih podatkov  

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate zlasti pravico, da kadar koli prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov:  Pravica do popravka ali dopolnitve vaših osebnih podatkov, Pravica zahtevati omejitve njihove obdelave, Pravica do ugovora ali pritožbe glede obdelave vaših osebnih podatkov, Pravica do dostopa do vaših osebnih podatkov, Pravica zahtevati prenos vaših osebnih podatkov, Pravica do obveščenosti o kršitvi varnosti vaših osebnih podatkov in pod določenimi pogoji Pravica do izbrisa določenih osebnih podatkov, ki jih obdelujemo v zvezi z vami (ti pravica do »pozabe«).  

Sprememba in dopolnitev  

Svoje osebne podatke nadzirate predvsem iz svojega uporabniškega računa. V tem profilu je možno brisati, spreminjati podatke. Podatki o vaši osebi, spreminjanje nastavitev glede pošiljanja poslovnih obvestil. Lahko pa nas kontaktirate tudi preko e-poštnega naslova info@foxigy.si

Popravilo  

Če menite, da so osebni podatki, ki jih obdelujemo o vas, napačni, nas lahko kontaktirate preko e-poštnega naslova info@foxigy.sk. Za hitrejše popravljanje vaših osebnih podatkov in vaše udobje pa vam priporočamo, da svoje osebne podatke uredite v svojem uporabniškem profilu.

Dostop (prenosljivost)

Kot stranka imate pravico zahtevati, da vam pošljemo pregled vaših osebnih podatkov na e-naslov info@foxigy.si

Prav tako imate pravico do dostopa do naslednjih informacij v zvezi z vašimi osebnimi podatki:  

Kakšni so nameni obdelave vaših osebnih podatkov Katere so zadevne kategorije osebnih podatkov Kdo so poleg nas prejemniki vaših osebnih podatkov Načrtovani čas, za katerega bodo shranjeni vaši osebni podatki Ali imate pravico od nas zahtevati, da popravimo ali izbrišemo vaše osebne podatke, omejimo njihovo obdelavo ali ugovarjamo takšni obdelavi Podatki o viru osebnih podatkov, če jih nismo pridobili od vas

Izbris osebnih podatkov/podatkov  V vsakem primeru ne delamo stvari proti vaši volji, zato lahko zahtevate izbris vaših osebnih podatkov. (Ne velja za arhiviranje, povezano s poslovanjem podjetja – arhiviranje računov, dobropisov, ...). Če potrebujemo vaše podatke za obdelavo ali ugotavljanje, uveljavljanje ali obrambo naših pravnih zahtevkov, bo vaša prijava lahko zavrnjena)  

Upoštevajte, da glavni podatki o vaši plačilni kartici niso shranjeni pri našem podjetju, temveč na našem plačilnem prehodu. Zato teh podatkov ne moremo izbrisati in se je potrebno obrniti na plačilni prehod, prek katerega ste opravili plačilo.

Razen v navedenih primerih imate pravico do izbrisa v naslednjih primerih:

Osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili obdelani

Preklicali ste svojo privolitev, na podlagi katere so bili podatki obdelani in ni drugega pravnega razloga za njihovo obdelavo

Ugovarjali ste obdelavi osi. podatkov in menite, da bo ocena ugovora pokazala, da v določeni situaciji vaš interes prevlada nad našim interesom za obdelavo. te osi. podatkov

Osebni podatki se obdelujejo nezakonito Obveznost izbrisa je določena s posebnim pravnim predpisom

Gre za ljudi. podatki o otrocih, mlajših od 16 let  

Svojo pravico lahko uveljavljate preko e-poštnega naslova info@foxigy.si

Ugovor

Vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa; če imate utemeljene razloge za nasprotovanje obdelavi vaših osebnih podatkov, lahko vložite ugovor prek:

Omejitve obdelave

Če:  (a) zanikate točnost svojih osebnih podatkov,  (b) vaši osebni podatki se obdelujejo nezakonito,  (c) vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, vendar jih potrebujete za ugotavljanje, uveljavljanje ali obrambo svojih pravnih zahtevkov ali če  (d) je nasprotoval prejšnjemu odstavku, zato imate pravico omejiti obdelavo svojih osebnih podatkov.  V tem primeru lahko vaše osebne podatke obdelujemo samo z vašim soglasjem (razen za shranjevanje ali varnostno kopiranje zadevnih osebnih podatkov).

Vložitev pritožbe

Če menite, da so bili vaši osebni podatki obdelani nezakonito in v nasprotju z zakonom, imate polno pravico, da vložite pritožbo pri Uradu za varstvo osebnih podatkov. Verjamemo, da je vsak problem rešljiv, pa tudi mi smo samo ljudje, zato bi vas radi obvestili o tem postopku in vas obvestili o morebitnih nesporazumih pri nakupu blaga/storitev na naši spletni strani. Dosežete nas lahko po telefonu, na tel. št. ali preko e-pošte, in sicer: in tudi preko spletnega klepeta/podpore za stranke.  

Ti pogoji varstva osebnih podatkov, vključno z njihovimi sestavnimi deli, veljajo in veljajo od 25. maja 2018 ter so na voljo v elektronski obliki na www.foxigy.sk