Če se spopadate z nenehnim napihovanjem in praznjenjem pnevmatik na avtomobilih, kolesih ali ležiščih, posezite po učinkovitem pripomočku- kompresorju.

Kakovosten kompresor ni primeren le za avtomobil, temveč tudi za delavnico ali vrt. Napihne lahko tudi obsežno opremo in se spopade tudi s črpanjem alkohola.

Vrsta kompresorjev

Kompresorji se razlikujejo po zasnovi, slogu, vrsti pogona ali tlaku zraka.

Batni kompresor

Najmanj razširjen je batni kompresor, ki zrak potiska v tlačno posodo - sprejemnik zraka. Ima preprosto zasnovo in je bolj hrupen.

Oljni kompresor

Najpogostejša vrsta kompresorja je oljni kompresor. Odlikuje ga dolga življenjska doba in je primeren za večino del v delavnici.

Brezoljni kompresor

Brezoljni Kompresor nima klasičnega bata, temveč ploščo s tesnilom proti temperaturi in obrabi. Posebej primeren je za uporabo v živilski industriji.

Kako izbrati kompresor?

Na izbiro kompresorja vpliva več dejavnikov. Preden ga izberete, razmislite o namenu svojega kompresorja.

Sesalna moč

Eden najpomembnejših parametrov je izhodna moč:

  • Od 50 do 180 l/min je primeren za škropljenje manjših površin in polnjenje pnevmatik;
  • 180-280 l/min je primerna za sesanje srednje velikih površin;
  • do 400 l/min poganja pnevmatska orodja;
  • več kot 400 l/min je primerna za profesionalne storitve

Delovni tlak

Sila, s katero se zrak izpodrine, določa delovni tlak. Tlak v šibkejših kompresorjih je nižji od 10 barov, običajno pa je okoli 10 barov.

Napajanje

Za običajno uporabo zadostuje kompresor z močjo približno 2000 W. Če pa potrebujete kompresor, ki bo deloval ves čas, poiščite vrsto, ki ima vsaj 7500 vatov.

Prenosljivost

Tudi če izberete najmanjši kompresor, morate upoštevati, da bo tehtal vsaj 10 kg. Močnejši stroji tehtajo več kot 30 kg, profesionalni modeli pa celo 100 kg. Če že veste, da boste kompresor prenašali, poskrbite, da bo imel kolesa ali gumirane ročaje.

Hitre informacije Poletna razprodaja Akcija -6%
Kompresor 100L tip Z - oljni G80303Kompresor 100L tip Z - oljni G80303

Kompresor 100L tip Z - oljni G80303

Na zalogi
504,17 € 535,68 €
413,25 € brez DDV
Oljni kompresor z močnim motorjem 2HP in prostornino rezervoarja 100 litrov. Opremljen z reducirnim ventilom, ki vam omogoča prilagajanje…