Zavorni sistem vozila zagotavlja varnost voznika in potnikov. Toda včasih vzdrževanju karoserije posvetimo več pozornosti kot zavoram. S pravilno nego zavornega sistema boste dosegli maksimalen občutek varnosti med vožnjo, podaljšali življenjsko dobo zavor in ostalih delov ter nenazadnje veliko bolj uživali v vožnji.

Kompleti za stiskanje zavornih batov

Kompleti za potiskanje zavornih batov se uporabljajo za izvlek (stiskanje) batov v valjih zavornega sistema. Potrebni so za popravilo vozil s kolutnimi zavorami. Še posebej jih boste cenili pri menjavi zavornih ploščic, batov in nastavljanju zavorne čeljusti. Z njim lahko po potrebi pritiskate ali obračate zavorne bate. Kompleti so idealni za v delavnico, avtoservis, pa tudi za v garažo vsakega mojstra.


Takšni kompleti so v glavnem sestavljeni iz vijačnih vreten in adapterjev za določen avto. Bolj profesionalni kompleti vključujejo na primer posodo za mazivo ali potrebne imbus ključe. V naši ponudbi boste našli tako osnovne 12-delne sete kot tudi profesionalne sete s 36 kosi orodja, s katerimi lahko servisirate večino modelov avtomobilov.

Kompleti za oblikovanje

To so orodja in pripravki, ki se uporabljajo za izdelavo nastavkov zavornih cevi pri njihovi zamenjavi ali popravilu zavornih vodov. Zagotavljajo enostavno in predvsem kvalitetno stiskanje površine na koncu zavore, sklopke ali hidravlične cevi brez poškodb. Prednost je, da lahko orodje uporabljate neposredno na vozilu, ne da bi morali razstaviti cev. Postopek stiskanja je zelo preprost, samo izberete pravi adapter, vpnete cev v desno čeljust in stisnete konec z zategovanjem navoja in pritiskom stiskalnice.

Odzračevanje in menjava zavorne tekočine

Odzračevanje zavor se opravi po menjavi zavorne tekočine, zavornih batov, valja ali distančnih obročkov. Tudi v primeru pomanjkanja zavorne tekočine se nezaželen zrak vsesa v zavorni sistem. Za menjavo zavorne tekočine ali v primeru odzračevanja zavornega sistema se uporabljajo posebni pripravki, sestavljeni iz dveh posod. Prva služi za dolivanje nove zavorne tekočine, druga pa je povezana s stisnjenim zrakom in s pnevmatskim pogonom izriva zrak in staro tekočino.

Življenjska doba zavornega sistema

Najboljši način za podaljšanje življenjske dobe zavornega sistema je umirjena vožnja in zadostna oddaljenost od drugih avtomobilov, izkoriščanje zavorne moči motorja in občasna skrb za njihovo vzdrževanje.


Za čiščenje zavornih površin uporabljajte samo za to namenjena sredstva. Z odstranjevanjem umazanije ali maščobe z zavornih diskov odpravite neprijeten zvok pri zaviranju in izboljšate zavorni učinek. Za čiščenje zavornega sistema uporabljajte samo posebna čistila za zavore. Če je avto dlje časa parkiran, se lahko na kolesih pojavi površinska rja. Vendar ni panike, tudi v tem primeru bo pomagalo posebno čistilo za zavore.

Hitre informacije Najbolje od izdelkov Foxigy
Komplet za stiskanje zavornih batov 12 kosKomplet za stiskanje zavornih batov 12 kos

Komplet za stiskanje zavornih batov 12 kos

<p>Število zvezdic je</p> 5 z 5
Ni na zalogi
12,11 €
9,93 € brez DDV
Adapterji, vključeni v komplet, so primerni za vozila Fiat, Alfa Romeo, BMW, Toyota in druga