Ultrazvočni čistilci delujejo s pomočjo visokofrekvenčnih zvočnih valov, ki jih prenaša tekočina na površino predmetov, potopljenih v tekočino. To je ena najučinkovitejših, a najnežnejših metod čiščenja.

Ta kalup je primeren za čiščenje najrazličnejših materialov, vključno s kovinami, steklom, gumo, keramiko in trdo plastiko. Ultrazvočni čistilec je še posebej uporaben za odstranjevanje trdovratne umazanije s kompleksnih predmetov z različnimi odprtinami, špranjami, razpokami in vdolbinami. Z lahkoto odstrani prah, umazanijo, rjo, olje, maščobo, mešanice različnih nečistoč in še marsikaj.

Za pravilno ultrazvočno čiščenje je potrebno tudi ustrezno čistilno sredstvo. Čistite lahko tudi v čisti vodi, vendar boste veliko večjo učinkovitost dosegli s čistilnim koncentratom na osnovi topil. Pri ultrazvočnem čiščenju se predmeti običajno dajo v košaro ali pladenj in nato potopijo v posodo za ultrazvočno čiščenje.

Glavni dejavniki pri izbiri ultrazvočnega čistilnika

Valovna dolžina

Res je, da višja kot je frekvenca, finejši in manjši so mehurčki, ki jih ustvarja ultrazvok in zlahka prodrejo v različne špranje. Po drugi strani pa nižja kot je frekvenca, močnejši so ultrazvočni valovi in ​​raztopijo trdovratnejšo umazanijo, vendar ultrazvok težje prodre skozi ozke špranje. Zlata sredina je frekvenca okoli 40 kHz. Je srednje valovne dolžine, ki se uporablja za čiščenje komponent in delov, orodij, kovancev, nakita, medicinskih pripomočkov ipd.

Temperatura tekočine

Spet velja pravilo, višja kot je temperatura, boljši je učinek čiščenja. V segreti vodi se sproščajo zračni mehurčki in še enkrat: manj kot je zraka v tekočini, boljši so rezultati čiščenja. Višja toplota pomaga hitreje zrahljati umazanijo in kemične vezi, zato večina čistil najbolje deluje v območju 55°–65°.

Velikost kadi

Tukaj si morate le odgovoriti na vprašanje, kaj nameravate čistiti z ultrazvočnim čistilcem. Velikost je določena v prostorninskih enotah. Na trgu pri običajnih čistilcih boste našli prostornine od cca 0,5l do 30l in več. Običajna količina, ki jo boste cenili doma, v garaži, delavnici ali trgovini, je od 1l do 10l. To so praktični čistilci, enostavna za shranjevanje, večinoma z zadostno zmogljivostjo.

Zakaj bi morali imeti ultrazvočni čistilec?

  • Najučinkovitejši način čiščenja.
  • Celoten postopek čiščenja in dezinfekcije izvaja naprava.
  • 100% varen (neinvaziven, zahvaljujoč kateremu predmet in njegova površina ostaneta nedotaknjena in temeljito očiščena, dekontaminirana) brez nevarnosti prask, odrgnin ali poškodb občutljivih komponent.
  • Ima sposobnost, da pride v vsak kotiček in špranjo.
  • Brez sredstva za izpiranje in poliranja se elementi po čiščenju lepo svetijo kot novi.
  • Prihranek časa (predmet vstavite v čistilnik in ga po končanem čiščenju vzamete ven), neverjetno enostavno in priročno.
  • Prihranek denarja - ni vam treba porabiti denarja za specializirana čistilna sredstva in orodja.

Hitre informacije
Ultrazvočni čistilni stroj 10L PS-40AUltrazvočni čistilni stroj 10L PS-40A

Ultrazvočni čistilni stroj 10L PS-40A

<p>Število zvezdic je</p> 5 z 5
Na zalogi
254,07 €
208,25 € brez DDV
Ultrazvočni čistilni stroj s kapaciteto 10L, LED zaslon, ultrazvočna frekvenca: 40 kHz, moč grelnika: 250W, moč ultrazvoka: 240 W, velikost…
Hitre informacije
Ultrazvočni čistilni stroj 5.5L PS-30AUltrazvočni čistilni stroj 5.5L PS-30A

Ultrazvočni čistilni stroj 5.5L PS-30A

<p>Število zvezdic je</p> 5 z 5
Na zalogi
209,33 €
171,58 € brez DDV
Ultrazvočni čistilni stroj s kapaciteto 5.5L, LED zaslon, ultrazvočna frekvenca: 40 kHz, moč grelnika: 200W, moč ultrazvoka: 180 W,…
Hitre informacije
Ultrazvočni čistilec 15LUltrazvočni čistilec 15L

Ultrazvočni čistilec 15L

Na zalogi
274,41 €
224,93 € brez DDV
Ultrazvočni čistilec s prostornino 15L, LED zaslon, frekvenca ultrazvoka: 40 kHz, moč grelca: 400W, moč ultrazvoka: 360 W, velikost: 360x30…
Hitre informacije
Ultrazvočni čistilec 2LUltrazvočni čistilec 2L

Ultrazvočni čistilec 2L

Na zalogi
101,57 €
83,25 € brez DDV
Ultrazvočni čistilec s prostornino 2L, LED zaslon, frekvenca ultrazvoka: 40 kHz, moč grelca: 100W, moč ultrazvoka: 60 W, velikost: 175x160x…
Hitre informacije
Ultrazvočni čistilec 22LUltrazvočni čistilec 22L

Ultrazvočni čistilec 22L

Na zalogi
304,91 €
249,93 € brez DDV
Ultrazvočni čistilec s prostornino 22L, LED zaslon, frekvenca ultrazvoka: 40 kHz, moč grelca: 500W, moč ultrazvoka: 480 W, velikost: 530x33…