Dvigalke so eno najpomembnejših orodij v avtomehaničnih delavnicah in delavnicah. Dvigalke s štirimi stebri so nekaj, kar popelje delavnico na višjo raven. Delujejo na principu platforme, tako da avto ni dvignjen z dvižnimi točkami, temveč trdno stoji na kolesih. Zato se ta tip uporablja predvsem pri delih, kjer je treba pustiti vzmetenje koles obremenjeno. Udobno lahko delajo s široko paleto avtomobilov. So pa prostorsko bistveno bolj zahtevni. V primerjavi z dvostebrnimi dvigalkami so tudi dražje, vendar s pravo opremo ni dela, ki jim ne bi bile kos. Široko se uporabljajo pri prilagajanju geometrije, saj je tudi pri dvigovanju vzmetenje koles obremenjeno, vendar morajo imeti posebno opremo.

Zaradi visoke nosilnosti in zanesljivosti so nepogrešljivi za široko paleto vozil, vključno z avtomobili, gospodarskimi vozili in kombiji. Te dvigalke so zasnovane z mislijo na varnost in učinkovitost ter nudijo robustno konstrukcijo in posebne varnostne funkcije.

Glavne značilnosti štiristebrnih dvigalk so:

  • Možnost nastavitve razmika ploščadi, kar omogoča delo z vozili različnih dimenzij.
  • Vrvni pokrovi in ​​ključavnice, ki preprečujejo nekontrolirano premikanje vozila.
  • Masivna in stabilna konstrukcija z nedrsečimi klančinami iz trpežnega jekla.
  • Elektrohidravlični pogon za zanesljivo delovanje brez večjega vzdrževanja.

Izbirate lahko med klasično štiristebrno dvigalko ali dvigalko z dodatno škarjasto dvigalko, ki profesionalcem omogoča še večjo fleksibilnost pri delu. Ta dvigalka je idealna za izvajanje geometrije koles, saj je opremljena z vrtljivimi ploščami in ekspanzijskimi ploščami za natančen nagib in nagibanje koles. Njegova robustna konstrukcija in varnostne funkcije zagotavljajo ne le učinkovito delo, ampak tudi varnost pri rokovanju z vozili.

Za avtomobilske dele in servisne centre, ki potrebujejo zanesljivo orodje za nastavitev koles in vzdrževanje vozila, je ta štiristebrna dvigalka z dodatno škarjasto dvigalko idealna izbira. S širokim spektrom uporabe in odlično varnostno opremo predstavlja neprecenljivo naložbo za učinkovito in varno delo v avtomehaničnih delavnicah.