Škarjaste dvigalke so priljubljene dvigalke v svoji kategoriji. Svoje vodilno mesto so si zaslužile zaradi nezahtevnega servisa in svoji nezahtevnosti glede prostora. V zloženem stanju lahko svojo delavnico uporabljate bolj učinkovito, če vam je ni treba sestaviti. Medtem ko je klasična dvostebrna dvigalka trdno pritrjena na tla, lahko škarjasto dvigalko zasidrate na ravno površino vaše delavnice s pomočjo nogic.

Hidravlični sistem dvigalk je krmiljen z nadzorno ploščo, ki poleg dviganja in spuščanja dvigalke omogoča blokiranje ploščadi na določeni višini. Dvigovanje zagotavljajo hidravlični bati. Odvisno od največje višine dviga, kakovosti in obdelave so dvigalke opremljene z 1-2 batoma na vsaki ploščadi. Škarjasta dvigalka vsebuje tudi gumijaste podloge, ki se namestijo pod dvižne točke in tako preprečijo poškodbe pragov, karoserije ali drugih elementov vozila.

Med najbolj priljubljenimi so nizkodvižne različice prav zaradi enostavnega upravljanja, saj jih ni treba trdno pritrditi na tla. Ta dvigalka z največjo višino dviga do 185 cm je primerna za tiste, ki želijo opravljati polnopravno delo in se prosto gibati pod vozilom. Tu pa je potrebna trdno zasidranje v tla.

V tej kategoriji boste našli tudi majhne zasilne dvigalke, primerne za avtomobilsko opremo v primeru predrtja in menjave kolesa z rezervnim kolesom. Te dvigalke se pogosto imenujejo tudi škarjaste dvigalke.

Zahvaljujoč zložljivi konstrukciji in kolescem lahko dvigalko premikate z mesta na mesto, iz delavnice v delavnico brez nadaljnjih zapletov. Pomembno je, da imamo v delavnici ravno in utrjeno površino. Škarjasta dvigalka je idealna rešitev za servis karoserije, zavor ali amortizerjev.