Gola komplet  je nepogrešljivo orodje v delavnici za vsakega domačega mojstra in profesionalnega mehanika. Gre za praktičen nabor orodij in nastavkov s širokim spektrom uporabe. Osnova vsakega kompleta gola je raglja, tj. posebej prilagojen ključ, namenjen za zategovanje in odvijanje matic ali vijakov v tesnih razmerah. Prednost *raglje je, da deluje le v eni smeri naenkrat, kar preprečuje neželeno pretirano zategovanje. Poleg raglje  je v samem kompletu tudi več nastavkov različnih velikosti, nastavkov in bitov. Večji kompleti gola lahko vključujejo tudi različne druge ključe, podaljšane matice, več ročic in podobno.

PREDNOSTI GOLA KOMPLETA

Komplet Gola lahko nadomesti običajne ključe in izvijače. Delo z njim je hitro in udobno. Primeren je tudi za prostore z omejenim prostorom, saj vam ključa po vsakem obratu ni treba ponovno vstaviti. 

KAKO IZBRATI KOMPLET GOLA?

Izbira kompleta gola je precej preprosta in je odvisna od potrebe po uporabi. Če boste delali v običajnem gospodinjstvu, vam bo zadostovala raglja 1/4" ali 3/8". Za profesionalno uporabo uporabite 1/2" ali 1" štiriročno ključavnico. Rešitev so lahko zobniški adapterji. Z njimi lahko tudi 1/4" vtičnico spremenite v 1/2" različico. Vendar pa rezultat ne bo 100-odstoten, zato bo bolje, če si zagotovite dva ločena ključa. V tem primeru je primeren kombinirani set nastavkov z viličastimi in očesnimi ključi. Slednji ima v sebi dve zaskočni ročici, ki ju lahko preprosto zamenjate glede na dejanske potrebe

NA KAJ MORATE BITI POZORNI PRI IZBIRI GOLA KOMPLETA?

Komplet Gola se razlikujejo po velikosti kvadrata, številu vtičnic, spojev ali bitov. Najpomembnejša parametra kompletov gola sta velikost ročice in število delov. Kvadrat določa, katere nastavke lahko uporabljate z ročico. Glede na uporabo je treba izbrati ustrezno velikost ročic. 

veikost raglje

prenodsti nastavka

uporaba gola kompleta

gola komplet 1/4"

4-14 mm

bitov, malih del, montaže pohištva

gola komplet 3/8"

6-22 mm

univerzalna, nedostopna mesta 1/4" a 1/2"

gola komplet 1/2"

8-32 mm

autoservis, delavnica

gola komplet 3/4"

18-50 mm

tovorni avti,  kmetijski stroji, autobusi, vlaki

gola komplet 1"

41-80 mm

veliki vijaki spoji

DIMENZIJA GOLA KOMPLETA

Pomembno je število delov kompleta gola, ki določa njegovo uporabnost. Mali goli komplet običajno vsebuje približno 50 delov. Primeren je predvsem za občasne domače mojstre. Velik komplet gola ima lahko več kot 200 delov in je namenjen profesionalcem. 

Profesionalni komplet gola z vsem, kar potrebujete za zahtevne, zlata srednja pot ali komplet za urarje in serviserje fine mehanike? Vse to najdete v naši ponudbi.