Želite imeti doma čudovit cvetoč vrt z lastnim pridelkom brez konzervansov? Ni nič lepšega kot nabrati kumaro ali paradižnik, ki ste ga sami pridelali. Semena in sadike že čakajo na sajenje. Če ne veste, kje in kdaj se lotiti sajenja, vam bomo tukaj svetovali, kako in kam sejati, kaj in kdaj saditi ter kateri mesec je najprimernejši za sajenje vaših rastlin, in izvedeli boste tudi, na kakšne razdalje morate saditi.

Ko izbirate semena in sadike za svoj vrt, je pomembno investirati v kakovost. Širok izbor semen vam omogoča gojenje različnih vrst rastlin in poljščin. Izbirate lahko glede na želje, sezono ali prostorske omejitve. Semena preverjenih dobaviteljev zagotavljajo optimalno genetsko kakovost rastlin. To pomeni zdravo rast, odpornost na bolezni in boljši pridelek. Vrt predstavlja naložbo časa in truda. Kakovostna semena so naložba v prihodnost vašega vrta, ga varujejo pred nepotrebnimi težavami in izpadom pridelka. Izbira pravih semen in sadik je ključni element uspešnega vrtnarjenja.

Hitre informacije Semena in sadike
Kumara sejana solatna 20 semen

Kumara sejana solatna 20 semen

Na zalogi
1,83 €
1,50 € brez DDV
Semena kumaric so namenjena predsaditvi v različne vrste ukoreninjevalnikov ali sadilnikov. Obloženo seme kumar, kalibracija 4,5 - 5,5 mm.
Hitre informacije
Letev za setev,1m, lesenaLetev za setev,1m, lesena

Letev za setev,1m, lesena

Na zalogi
9,06 €
7,43 € brez DDV
Letev za setev služi za narejanje brazd v katere sejemo drobna semena. Praktičen pripomoček ki omogoča hitro in pravilo setev semena

Kako gojiti avokado

Kako gojiti avokado

Govori se da za konzumacijo nekaterih živil morate dozoreti. Podobno je pri avokadu. Ko enkrat vzljubite njegovo okus, vaša glavna jed in priloga pridobi dodano vrednosti. V današnjem članku si pogledamo, kako gojiti avokado v domačem okolju.


Kako saditi kolerabo

Kako saditi kolerabo

Je zdrava, ima malo kalorij in primerna ne le za domače juhe ampak tudi za hladne jedi.  Z našimi praktičnimi nasveti jo  lahko brez veliko truda gojite tudi na svojem vrtu. Naš vodič bo razkril, kako dobiti “sočno”  kolerabo, kdaj jo posaditi in na kaj biti pozoren.


Kako saditi česen?

Kako saditi česen?

Česen ne odžene le  Drakule! Je to zdrava in zdravilna super hrana, ki bi jo morali imeti vedno na voljo v vaši kuhinji. Najboljše je, da lahko iz enega česna pridelate 10-12 plodov. Je to zelo učinkovita in enostavna zelenjava, ki perfektno uspeva v rastlinjaku iz folije. Naučite se kako gojiti česen v vašem rastlinjaku. Vse splošne nasvete za gojenje v rastlinjaku najdete v članku gojenje za začetnike v rastlinjaku iz folije.


Kako saditi rdečo peso?

Kako saditi rdečo peso?

Ustvarjen odličen vitaminski krožnik, naredi vsak vrt in solatni krožnik poseben. Rdeča pesa je nezahtevna zelenjava za pridelavo, njene koristi pa veliko odtehtajo trud, ki ga morate vložiti za nego. Kako posaditi rdečo peso in zakaj je priljubljena na seznamu zdravih živil?


Kako saditi solato?

Kako saditi solato?

Solata je perfektna rastljina za gojenje v vašem rastlinjaku. Ta listnata rastljina ima rada hladno okolje. Zato ne rabite za to vrsto rastljine tako ogrevati pozimi vaš rastlinjak kot pri ostalih rastljinah. Ta zelenjava, primerna za hladnejša okolja, zraste v različne oblike in vas v sezoni oskrbi s hranili. Solata je bogata s fosfati, manganom, vitamini A, C, K in vlakninami. Uporablja se kot del številnih solatnih jedi, čeprav ga kuharji po vsem svetu uporabljajo tudi v juhah, wrapih in sendvičih. Nasvete za gojenje za začetniki v rastlinjakih najdete tu. Pogljete si zdaj, kako lahko gojite solato v rastlinjakih!


Gojenje v rastlinjaku za začetnike

Gojenje v rastlinjaku za začetnike

Kompleten vodnik za gojenje v rastlinjaku- Kako začeti gojiti zelenjavo?

 Ste že izbrali rastlinjak iz stekla ali folije? Če še ne, najdete v naslednjih korakih številne koristne nasvete za pravilno izbiro izdelka za vas