Pasji zaboj mora biti ena prvih stvari, ki jih kupite, preden prevzamete odgovornost za novega psa. Čeprav se lastniki pogosto bojijo zabojev, ker spominjajo na kletko, gre za naravno okolje, ki posnema občutek brloga.

Skrinja je nadgrajena različica brloga, saj vašemu ljubljenčku zagotavlja zasebni prostor. Koristna je lahko tudi zato, ker pospešuje proces privajanja na nov dom, odvrača od destruktivnega žvečenja in pomaga pri potovanju.

Pri izbiri boksa za psa morate upoštevati več spremenljivk. Nekateri vidiki, ki jih je treba upoštevati pred nakupom zaboja, so materiali, velikost in varnost.

Material za zaboj

Plastični pasji boksi so običajno izdelani iz trpežne poliester zmesi  s kromiranimi jeklenimi vrati. Ključne značilnosti so prezračevane stranske plošče in dno, ki ne pušča. Zagotavljajo zasebnost in so odobrene tudi za potovanje z letalom.

Potovalni pasji zaboji zagotavljajo odlično trdnost in vzdržljivost. Imajo trpežno konstrukcijo in so idealne za letenje ali vožnjo s psom, poleg tega se pogosto uporabljajo za usposabljanje.

Žični zaboji za pse  zagotavljajo maksimalno prezračevanje, varnost in prenosljivost. Nekatere je mogoče zložiti do priročne velikosti za lažje shranjevanje. Te zaboje je zaradi največjega odprtega prostora tudi enostavno čistiti.

Vsaka vrsta ponuja nekaj univerzalnih storitev, ki jih pričakujete od standardnega zaboja, druge pa so primernejše za posebne situacije.

Velikost zaboja za pse

Pasji zaboji so na voljo v različnih velikostih. Od višine in dolžine psa je odvisna prava velikost; idealna velikost mora omogočati, da pes stoji, ne da bi skril glavo pod ramena, in da se uleže ali raztegne po celotni dolžini telesa, ne da bi se stisnil.

Pomembno je, da je velikost nekoliko omejena, saj imajo psi seveda raje čistočo; če je zaboj prevelik, se lahko zgodi, da bo pes v enem kotu naredil potrebo in nato zaspal v drugem kotu.Zaboj ne ščiti le vašega pohištva pred radovednim ali destruktivnim kužkom, ko vas ni doma, temveč ga ščiti tudi pred potencialno nevarnimi situacijami, ko ga ne morete nadzorovati. Tako kot otroški avtomobilski sedež je treba tudi pasji zaboj pred kakršnimkoli  izletom ustrezno pritrditi.

NASVET: V nekaterih primerih za vožnjo z avtomobilom zadostuje blazina.

Hitre informacije
Ograja za živali 80x80cmOgraja za živali 80x80cm

Ograja za živali 80x80cm

Na zalogi
146,31 €
119,93 € brez DDV
Ograja za živali 80x80cm za mladiče, majhne pse, zajce in druge domače živali. Ograja je odlična tako za notranje kot zunanje prostore.
Hitre informacije
Ograja za živali 80x100cmOgraja za živali 80x100cm

Ograja za živali 80x100cm

Na zalogi
152,41 €
124,93 € brez DDV
Ograja za živali 80x100cm za mladiče, majhne pse, zajce in druge domače živali. Ograja je odlična tako za notranje kot zunanje prostore.