Pnevmatske dvigalke so zelo priljubljene v avtomobilski industriji. Na splošno so veliko bolj trpežne kot hidravlične dvigalke. Namenjene so vsakodnevnemu dvigovanju večjega števila avtomobilov, zato so zelo uporabne v vulkanizerskih delavnicah in avtomehaničnih delavnicah. Uporabljajo stisnjen zrak, ki bremena dviguje hitro in brez napora uporabnika. Zato je potreben kompresor s tlakom od 5 do 10 barov, odvisno od modela dvigalke. Dvigovanje s pomočjo pnevmatske dvigalke je hitro, enostavno in učinkovito. Pnevmatska dvigalka ima v avtomobilski skupnosti veliko imen, kot so: dvigalka z mehom, vzglavna dvigalka, pnevmatska dvigalka ali celo snežak.

Konstrukcija zračnih dvigalk v Foxigyju je izdelana iz trdnega jekla, s kakovostno barvo, odporno na poškodbe in korozijo. Blazine so izdelane iz izjemno močne gume, ki je kos vremenskim razmeram in ekstremnemu rokovanju v delavnici. Varnostni povratni ventil poskrbi, da dvignjeno vozilo ne pade tudi po prekinitvi dovoda zraka. Odtočni ventil se nahaja tudi na samem ročaju. Fiksna kolesca in ročaj olajšajo upravljanje dvigalke in njeno premikanje po delavnici. Hkrati se vam zaradi podaljšanega ročaja ni treba sklanjati, kar varuje tudi vaš hrbet.

💡 Nikoli ne puščajte avtomobila na dvignjeni dvigalki, saj lahko zaradi časa in obremenitve zrak dvigalke popusti. V tem primeru obstaja tveganje za varnost pri delu in poškodbe karoserije ali drugih delov avtomobila. Da bi to preprečili, uporabite podpore pod avtomobilom.

Večina teh dvigalk je primernih tudi za dvigovanje nizkih in športnih avtomobilov, saj je njihova višina pred napihovanjem v povprečju do 15 cm. Za dvigovanje višjih vozil, SUV ali kombijev je primeren podaljšek dviga. Pristajalne površine dvigalke so prevlečene s kaljeno gumo, ki ščiti pragove in karoserijo vozila pred poškodbami.