Otroški vrtni peskovniki so odličen način, da vzdušje peščene plaže prenesete na svoj vrt. Poleg tega, da so zabavne, prinašajo tudi veliko koristi - za razvoj otroka. Otroci lahko razvijajo svoje grobe motorične spretnosti z vlivanjem peska v kalupe, igranjem z zajemalko ali drugimi gibi.

Na kaj bodite pozorni pri izbiri peskovnika?

Pri izbiri peskovnika boditi pozorni na več stvari.

Velikost območja je ključnega pomena

Peskovniki so na voljo v različnih velikostih, vendar morate upoštevati dejansko velikost območja, na katerem je pesek. Nekateri peskovniki imajo večje robove, vendar le majhno površino za pesek. Če imate več otrok in želite, da lahko sedijo in se igrajo skupaj, imejte to v mislih pri izbiri.

Ne pozabite na pesek

Peskovniki niso opremljeni s peskom. Za zapolnitev peščenega območja je treba kupiti več vreč materiala.

Pomislite na ponjavo za prekrivanje

Če imate peskovnik na prostem, ga boste morali pokriti s ponjavo. Poleg zaščite peska pred umazanijo, listjem ali deževnico pokrovi ščitijo tudi peskovnik pred mačkami, lisicami in drugimi živalmi.

Peskovnik z/brez spodnje ograje

Nekateri peskovniki so dobavljeni brez tal. Zato dobro premislite, kakšen peskovnik želite postaviti. Če peskovnik postavite na tlakovce, se lahko celoten postopek zaplete, če želite peskovnik premakniti.

Če ga postavite na trato, lahko sčasoma v pesek in peskovnik pride vlaga ali plevel. Če peskovnik nima podlage, poiščite ločeno podlogo, ki jo položite pod peskovnik.

Nekateri peskovniki, ki nimajo spodnje ograje, so dodatno  opremljeni s ponjavo.

Peskovnik s senco

Nekateri peskovniki imajo zaščito pred UV žarki v obliki senčnikov in zavetrov. Na podlagi razmisleka o tem, kam boste postavili peskovnik, boste ugotovili, ali potrebujete eno od teh možnosti. Če imate senčni zunanji prostor, morda ne boste potrebovali ničesar dodatnega.

Trdnost peskovnika

Peskovniki so običajno stalna oprema na vrtu, zato morajo biti trpežni. Večina peskovnikov je izdelana iz plastike ali masivnega lesa, ki je odporen na vremenske vplive.

Vrsta peska

Ne glede na otrokovo starost vedno uporabljajte otroški pesek za igro, ki je bil opran, sortiran in ustrezno pomešan. Igralni pesek je mehkejši in varnejši od gradbenega peska, ni strupen in ne pušča madežev na oblačilih.

Starost otroka

Peskovniki so primerni za otroke od 18. meseca dalje. V tem času so razvojno pripravljeni na igro in ne bodo samo sedeli v peskovniku ali okušali peska.

Vsi otroci obožujejo otroške peskovnike, zato ne smejo manjkati na igrišču, na vrtu ali za hišo. V klasičnem lesenem peskovniku z otroki ustvarite najlepši peščeni grad in torto. Ne pozabite jim podariti kalupa in lopate, ki bosta igri v peskovniku dodala novo dimenzijo.

Hitre informacije Peskovnik za otroke
Peskovnik s klopmi 150 cm + ponjava + agrotekstilPeskovnik s klopmi 150 cm + ponjava + agrotekstil

Peskovnik s klopmi 150 cm + ponjava + agrotekstil

Ni na zalogi
96,59 €
79,17 € brez DDV
Lesen peskovnik za otroke 150 cm s klopmi je izdelan iz lesa. Agrotekstil pod peskovnikom za boljšo izolacijo in pokrivna folija, ki ščiti…
Hitre informacije Peskovnik za otroke
Peskovnik s klopjo in kuhinjo 145cm NaturalPeskovnik s klopjo in kuhinjo 145cm Natural

Peskovnik s klopjo in kuhinjo 145cm Natural

Ni na zalogi
104,62 €
85,75 € brez DDV
Lesen peskovnik s kuhinjo za otroke 145 cm s klopjo je izdelan iz kakovostnega borovega lesa.