Peskanje je oblika mehanske obdelave različnih trdih površin. Pri peskanju se površina očisti z zrnci, ki padajo na predmet iz peskalnega sredstva. Glavni cilj je s površine odstraniti nečistoče, kot so rja, korozija ali različni premazi. Lahko pa se znebite tudi stare barve ali hrapavega železa, aluminija, medenine, brona. Peskanje pripravi površino za nadaljnjo obdelavo. 

Glavne prednosti peskanja so:

  • prihranek časa, 
  • finančni prihranki, 
  • boljši rezultat v primerjavi s peskanjem.

Razlikujemo med pnevmatskim peskanjem in peskanjem z brizganjem. Pnevmatsko peskanje deluje po načelu stisnjenega zraka. Abraziv poganja tok stisnjenega zraka. Peskanje deluje tako, da abraziv na površino mečejo lopatice peskalnih koles v zaprtem prostoru.

Sifonski peskalniki so zaradi vgrajenega sesalnika primerni za uporabo v zaprtih prostorih. Ta preprečuje širjenje neželenih delcev v zraku.

Peskalni zaboji ali tudi kabinski peskalniki se uporabljajo za temeljito čiščenje kovin in predmetov v zaprtem prostoru. Primerni so tudi za obnovo ali vzdrževanje sestavnih delov zavornega sistema ali drugih delov. 

Abraziv je  material za peskanje. Paziti je treba, da je suh. Manjša kot je zrnavost abraziva, boljša je peskana površina, ki je lepšega videza, vendar je manj hrapava. 

V tej kategoriji najdete tudi pripomočke, potrebne za peskanje, kot so šobe, cevi in pištole za peskanje.

Hitre informacije
Zaboj za peskanje 220L KDP220Zaboj za peskanje 220L KDP220

Zaboj za peskanje 220L KDP220

Ni na zalogi
394,37 €
323,25 € brez DDV
Kabinski peskalnik s kapaciteto 220l in zgornjo odprtino. Poraba zraka 400-700 L / min. 1 / * 4" hitra spojka. Tlak: 8 bar