Vrtni rastlinjak 2X4m z UV filtrom PREMIUM


Folijski rastlinjak 2x4m z UV filtrom in jekleno konstrukcijo profil 0,7 x 24 mm, agrofolija 140g/m2 več

Proizvajalec: FoxigyŠifra proizvoda: B-SK-14163 Dostava in plačilo

Običajna cena 132,07 €. Shranite 8% (10,47 €) 121,60 € z DDV

Na zalogi
kosov

Folijski rastlinjak 2x4m z UV filtrom in jekleno konstrukcijo profil 0,7 x 24 mm, agrofolija 140g/m2 več

Proizvajalec: FoxigyŠifra proizvoda: B-SK-14163 Dostava in plačilo

Kaj so glavne prednosti vrtnega rastlinjaka?

 • Trpežna pocinkana konstrukcija z profilom 0,7 x 24 mm
 • Kvalitetna folija za rastlinjak (agrofolija)  z  PE materialom 140g/m2  (politilen - material z visoko odpornostjo na abrazijo in obrabo)  z ojačitvijo iz PP mreže (polypropylén) in priloženem UV filtrom
 • Praktičen prostor 8 m2 z dimenzijami 2x4x2m (ŠxDxV)
 • Rolo 8 oken z varnostno mrežo in vhodnimi vrati z zadrgo.
 • Enostavna montaža v nekaj deset minutah in možnost hitrega premikanja konstrukcije na katero koli mesto na vrtu.

Če ne veste kako začeti vrtnariti v rastlinjaku, vam pomagamo mi, preberite si : kompletni vodnik za gojenje v rastlinjaku iz folije in kako začeti gojiti. Če želite saditi, vam lahko priskrbimo sadike in semena in si jih ogledate tukaj ter imate svoj pridelek brez konzervansov.

Zakaj je naš rastlinjak trpežen in kvaliteten?

PREMIUM konstrukcija

Konstrukcija rastlinjaka je pocinkana jeklena konstrukcija, ki ima stabilne profil cevi. Globina 0,7mm in premer 24mm

Laminirana folija 140g/m2  

Folija za rastlinjak ali t.i agrofolija vam bo ponudila gostoto do 140g na kvadratni meter. Material je PE (polietilen) z obdelavo proti UV sevanju, zahvaljujoč kateri boste zaščitili svoj pridelek. Folija ima poseben prozoren PE material z UV filtrom z zeleno PP mrežico, vstavljeno v strukturo rastlinjaka. To poveča natezno trdnost filma in ustvari zelo dobre pogoje za razvoj rastlin. Zahvaljujoč ojačani polietilenski plošči na foliji vam ni treba skrbeti za UV sevanje ali lahke prhe.

folia na foliovnik

Stabilnost rastlinjaka je na prvem mestu

Naši rastlinjaki ponujajo od spodaj podaljšano zaščitno folijo, ki jo boste cenili pri pritrjevanju rastlinjaka na tla. Dobro pritrjevanje je bistveno 

foliovnik hlina

Naš nasvet: Zelo dobro obkrožite območje rastlinjaka. Loke lahko sidrate v vogalih globlje in "odvečno folijo" ali t.i konce folije zakopati v zemljo. Na koncu lahko uporabite ploščice ali kamne, ki jih položite po obodu folije na tako zakopano folijo. Kot bonus dobite pločnik.

Prezračevanje v rastlinjaku

Po dolžini rastlinjaka je vsak 1 m odsek z dvema oknoma, ki sta obrnjeni drug proti drugemu - vsak odsek ima 2 ločeni okni, ki se nahajata na nasprotnih straneh. To bo zagotovilo zelo dobro kroženje zraka.

 Rastlinjak ima do 8 zračnih in zavihanih oken, ki zagotavljajo dobro kroženje zraka in ustvarjajo optimalno mikroklimo za gojenje vseh rastlin. Vgrajeno mrežasto okno preprečuje prodor žuželk in ptic v rastlinjak.

foliovnik okno

Folijski tuneli (tunelski rastlinjak) ima dve široke vrate z zanesljivo zadrgo.

foliovnik zips..,

Površina do 8 m2  

Uporabite površino 8m2 za gojenje pridelkov. Mreže lahko oblikujete sami ali t.i gnezda. Uporabite 2m v širino in 4m v dolžino, medtem ko je višina folijske škatle enaka, do 2m v srednjem delu. Optimalna višina rastlinjaka je 2 m, kar omogoča prosto gibanje in delo. Gojenje zelenjave ali zelišč je lahko zaradi dobrih pogojev veliko hitrejše.

Dizajn bez názvu (7)

Kako pravilno uporabiti folijo na vrtnem rastlinjaku?

Folijo  je najbolje raztegniti na list folije, ko je njegova struktura mehka - zato ga po razpakiranju pustite stati nekaj časa (20-30 minut), da se segreje in zmehča. Najbolj idealno je, da ga nanesete v lepem sončnem vremenu. 

Dimenzije

2x4-01

Dimenzije pakets: 147x44x14,5cm

Imate vprašanja kako skrbeti za rastlinjak?Za vas smo pripravili 10 uporabniških informaciji, na katere bi morali misliti pri vzdrževanju rastlinjaka.

 1. Konstrukcija rastlinjaka naj bo ravna in navpična, ključavnice v vhodih naj se po napenjanju folije prosto zaprejo.
 2. Folija ne sme biti napeta - obstaja nevarnost poškodbe/strganja.
 3. Folijo je treba nanašati na topel in sončen dan.
 4. Ko folijo odvijete, počakajte 20-30 minut, da se segreje na zraku. Če je površina mehka, lahko začnete napenjati folijo.
 5. Rastlinjaka ne postavljajte na mesta, ki so izpostavljena močnemu vetru. Izdelek postavite na mesto z oviro, ki zmanjšuje sunke vetra. Če poročajo o močnem vetru in je rastlinjak na vetru izpostavljenem mestu, je treba folijo takoj odstraniti. Konstrukcija se lahko zlomi zaradi sunkov močnega vetra.
 6. Redno preverjajte zasidranje.
 7. V zimskem času je treba folije odstraniti, da preprečimo nabiranje snega, ki lahko poškoduje konstrukcijo rastlinjaka.
 8. Mehanske poškodbe folijskega rastlinjaka, ki jih povzročijo neurja, toča, snežni viharji, močan veter ali močan dež, niso predmet reklamacije.
 9. Za čiščenje rastlinjaka uporabite šibko milnico in mehko krpo (ne uporabljajte kemikalij in grobih krp, ki bi opraskale folijo). Po pranju rastlinjak sperite s čisto vodo.
 10. Streho redno čistite odpadlega listja in snega.

Če sanjate o svojem novem vrtu, potrebujete le preprost načrt, pri FOXIGY u pa vam lahko svetujemo, kako gojiti zelenjavo na vrtu, in vam damo nasvete o preprostih vrtninah. Če želite saditi, vam lahko priskrbimo semena in seme, ki si jih lahko ogledate tukaj, in si zagotovite svoj lasten pridelek brez pesticidov.

Parametri
Dolžina 4m
Vrsta strukture za vzgajanje rastljin Folija
Barva zelená
Teža folije 140 g/m2
Debelina folijske cevi 24 mm
Profil folijske cevi 0,7 mm
Velikost folije 2x4m
Višina 2 m
Material konstrukcije Jeklo
Površina 8m2
Širina 2m