Lesena dimnica Lacarne


Lesena dimnica iz kakovostnega borovega lesa s prostorno komoro dimenzij 50X50X60cm z leseno streho, brez kovinske plošče v notranjosti, bo odlična izbira za vse vaše domače dobrote! več

Proizvajalec: Bestent Šifra proizvoda: B-SK-12972 Dostava in plačilo

Proizvod trenutno ni na voljo

Lesena dimnica iz kakovostnega borovega lesa s prostorno komoro dimenzij 50X50X60cm z leseno streho, brez kovinske plošče v notranjosti, bo odlična izbira za vse vaše domače dobrote! več

Proizvajalec: Bestent Šifra proizvoda: B-SK-12972 Dostava in plačilo

Lesena dimnica Lacarne

Vrtna lesena kadilnica za pripravo odličnega prekajenega mesa, rib, sira in celo klobas. Z dovolj prostorno komoro, ki meri 50 x 50 x 80 cm, lahko v dimnico spravite do 25 kg mesa. Komora je izdelana iz kakovostnega borovega lesa debeline 22 mm z dovoljenim odstopanjem +/- 3 mm. Les ima certifikat EFC, zato ne vsebuje strupenih snovi. Borov les je obarvan le na zunanji strani, kar ga ščiti pred vremenskimi vplivi. Celotna kurilnica stoji na 4 stabilnih nogah.

Značilnosti vrtne dimnice

Dimnica z vrati 50X50X60cm
Lesena streha (služi kot "okras" med procesom dimljenja, treba jo je odložiti in pritrditi vrečo iz jute)
Brez kovinske plošče v notranjosti
Ognjišče 
Dimna pečica 
Termometer
6 kavljev za obešanje 
Vrečka iz jute
Deflektor

PREDNOSTI

Dimnik je v celoti sestavljen in izdelan iz visokokakovostnega masivnega lesa.
Borov les je odporen proti cepljenju desk, zato boste v kombinaciji s kovinskimi elementi v njej dimilim več let.
Na dnu komore je nameščen usmerjevalnik dima ustrezne višine.
V komori je 6 kavljev za obešanje
Na zunanji strani vrat najdete termometer, s katerim lahko spremljate, ali vsa živila dimite pri pravilni temperaturi. Temperaturna sonda, ki meri temperaturo od 0 do 300 °C, zagotavlja natančne podatke o temperaturi. 

NASVETI ZA VAS:

Prava temperatura je osnova dobrega kajenja. Hrano lahko dimite pri treh temperaturah. 

Dimljenje hladnim dimom (18-25 °C) - izbrane vrste rib, salame, klobase
Dimljenje z vročim dimom (30-40 °C) - posebne ribe, slanina, prekajeno meso
Dimljenje z vročim dimom (70-90 °C) - dimljenje v kombinaciji s segrevanjem - ribe, šunke, klobase

Opozorilo

Dimna peč in dimna komora nista obdelani z nobenimi kemikalijami, zato okus in aroma prekajenega mesa nista prizadeta.