Folija za rastlinjak 3x10m s UV filtrom


Nadomestna folija za rastlinjak - agrofolija 140 g/m2 velikosti 3x10 m, laminirana folija z ojačano mrežo in UV-filtrom. več

Proizvajalec: Foxigy Šifra proizvoda: B-SK-14913 Dostava in plačilo

223,41 € z DDV

Na zalogi
kosov

Nadomestna folija za rastlinjak - agrofolija 140 g/m2 velikosti 3x10 m, laminirana folija z ojačano mrežo in UV-filtrom. več

Proizvajalec: Foxigy Šifra proizvoda: B-SK-14913 Dostava in plačilo

Kaj so glavne prednosti agrofolije 140g/m2

 • Visokokakovostna folija za rastlinjak (agrofolija) iz PE materiala 140 g/m2 (polietilen - material z visoko odpornostjo proti obrabi) z ojačitvijo iz mreže PP (polipropilen) z UV filtrom
 • Praktična površina 39 m2 zaradi dimenzij 3x10x2m (ŠxVxV)
 • Zložljiva okna z zaščitno mrežo in vhodna vrata z zadrgo.
 • Enostavna montaža v nekaj deset minutah

                                                                     Laminirane folije  140 g/m2

Folija za rastlinjak iz folije  ali agro-folija ima gostoto do 140 g na kvadratni meter. Material je PE (polietilen) z UV-obdelavo, ki bo zaščitil vaše pridelke.  Folija je izdelana iz posebnega prozornega materiala PE z UV-filtrom in zeleno mrežico iz PP, ki je vgrajena v strukturo folije. S tem se poveča natezna trdnost folije in ustvarijo zelo dobri pogoji za razvoj rastlin. Zaradi ojačane polietilenske folije na rastlinskem objektu vam ni treba skrbeti za UV žarke ali svetlobni prepih.

folia na foliovnik

Stabnost rastlinjaka  je na prvem mestu

Naša folija ima podaljšano zaščitno folijo, ki jo boste z veseljem našli pri pritrjevanju rastlinjaka. Dobro sidranje je bistvenega pomena.  

foliovnik hlina

Naš nasvet: območje okoli rastline rastlinjaka dobro prekopljite (približno 20-40 cm). Krivulje v vogalih lahko zasidrate globlje, "odvečno folijo" ali tako imenovane "konce folije" pa zakopljete v zemljo. Na koncu lahko po obodu rastlinjaka na vrh zakopane folije položite ploščice ali kamne.  Kot bonus boste dobili hodnik.

                                                            Prezračevanje v rastlinjaku   

Po dolžini folije je vsak 1 m razdelek z dvema oknoma, obrnjenima drug proti drugemu - vsak del ima 2 lastni okni, ki se nahajata na nasprotnih straneh. To zagotavlja zelo dobro kroženje zraka.  

Folija ima zračna in rolo okna, ki zagotavljajo dobro kroženje zraka in ustvarjajo optimalno mikroklimo za gojenje kakršnih koli rastlin. Integrirano mrežasto okno preprečuje mrčesu in pticam vstop v rastlinjak.

foliovnik okno

Folija ima široka vrata z dvojno in zanesljivo zadrgo za udoben vstop.

foliovnik zips..,


Dizajn bez názvu (7)

A veste kako pravilno uporabiti folijo na vrtnem rastlinjaku?

Folijo je najbolje raztegniti na pladenj, ko je njena struktura mehka - zato jo po odvijanju pustite stati nekaj časa (20-30 minut), da se segreje in zmehča. Najbolje je, da ga uporabite v lepem in sončnem vremenu.

5

Upozorilo: ta izdelek ne vsebuje konstrukcije za rastlinjak

Imate druga vprašanja kako skrbeti za rastinjak? Za vas smo pripravili 10 uporabnih nasvetov za vzdrževanje rastlinjaka 

 1. Struktura rastlinjaka iz folije mora biti ravna in navpična, ključavnice na vhodih pa se morajo po napenjanju folije prosto zapreti. 
 2. Folije ne smete močno raztegniti - obstaja nevarnost poškodbe/raztrganja. 
 3. Folije je treba uporabiti na topel in sončen dan. 
 4. Ko folijo odvijete, počakajte 20 do 30 minut, da se segreje z zrakom. Če je površina mehka, lahko začnete raztezati folijo. 
 5. Rastinjak ne smete postaviti na območjih, ki so izpostavljena močnim vetrovom. Blago postavite na mesto z oviro, ki zmanjšuje sunke vetra. Če poročajo o močnem vetru in je ponjava na mestu, ki je izpostavljeno vetru, jo je treba takoj odstraniti. Močan sunek vetra lahko poškoduje konstrukcijo.
 6. Redno preverjajte sidrišče.
 7. Pozimi je treba folijo odstraniti, da se prepreči nabiranje snega, ki lahko poškoduje strukturo potiltunelja. 
 8. Za mehanske poškodbe vrtnega potiltunelja, ki jih povzročijo nevihte, toča, snežni metež, močan veter ali močan dež, ne velja garancija za izdelek.
 9. Za čiščenje obloge uporabite blago milno raztopino in mehko krpo (ne uporabljajte kemikalij ali grobih krp, ki bi opraskale oblogo).  Po pranju pladenj za folijo sperite s čisto vodo. 
 10. Redno čistite streho odpadlega listja in snega.
Parametri
Vrsta strukture za vzgajanje rastljin Nadomestna folija
Barva nadomestni folije Zelena
Teža folije 140 g/m2
Mere nadomestne folije 3x10m