Folija za rastlinjak 2x3,5m z UV filtrom


Nadomestna folija za rastlinjak - agrofolija 140g/m2 dimenzij 2x3,5m, laminirana folija z armirano mrežo in UV filtrom. več

Proizvajalec: BestentŠifra proizvoda: B-SK-99/88 Dostava in plačilo

60,90 € z DDV

Ni na zalogi Sledi dostopnosti

Nadomestna folija za rastlinjak - agrofolija 140g/m2 dimenzij 2x3,5m, laminirana folija z armirano mrežo in UV filtrom. več

Proizvajalec: BestentŠifra proizvoda: B-SK-99/88 Dostava in plačilo

Katere so glavne prednosti kmetijske folije 140g/m2

 • Visokokakovostna folija za rastlinjak (agrofolija) iz PE materiala 140g/m2 (polietilen - material z visoko odpornostjo na abrazijo in obrabo) z ojačitvijo iz PP (polipropilen) mrežice, opremljena z UV filtrom
 • Praktičen prostor 7 m2 zahvaljujoč dimenzijam 2x3,5x2m (ŠxGxV)
 • Velikost vhoda: 80cm x 180cm
 • Rolo okna 6 z zaščitno mrežo in vhodna vrata z zadrgo.
 • Enostavna montaža v nekaj deset minutah

Opozorilo: ta izdelek ne vključuje konstrukcije za rastlinjak, temveč samo folijo

Laminirana folija 140g/m2

Folija za rastlinjak ali t.i agrofolija vam bo ponudila gostoto do 140g na kvadratni meter. Material je PE (polietilen) z obdelavo proti UV sevanju, zahvaljujoč kateri boste zaščitili svoj pridelek. Folija ima v strukturo folije vstavljen poseben prozoren PE material z UV filtrom z zeleno PP mrežico. S tem povečamo natezno trdnost folije in ustvarimo zelo dobre pogoje za razvoj rastlin. Zahvaljujoč ojačani polietilenski ponjavi na rastlinjaku vam ni treba skrbeti zaradi UV-sevanja ali rahle prhe.

folija za rastlinjak

Stabilnost držala folije je na prvem mestu

Naša folija ima podaljšano zaščitno folijo, ki vam bo dobrodošla pri pritrditvi rastlinjaka. Dobro zasidranje je osnova.

rastlinjak glina

Naš nasvet: Okolico rastlinjaka zelo dobro prekopljite (pribl. 20-40 cm). Lahko sidrate loke v vogalih globlje in »odvečno folijo« ali t.i konce folije zakopljemo v zemljo. Na koncu lahko uporabite ploščice ali kamne, ki jih na tako vkopano folijo položite po obodu rastlinjaka. Kot bonus dobite potko.

Prezračevanje v drevesu folije

Po dolžini folije so razdelki z dvema okencema drug proti drugemu - vsak del ima 2 lastni okenci, ki se nahajata na nasprotnih straneh. To zagotavlja zelo dobro kroženje zraka.

Folija ima zračna in rolo okna, ki zagotavljajo dobro kroženje zraka in ustvarjajo optimalno mikroklimo za gojenje kakršnih koli rastlin. Integrirano okno mreže preprečuje mrčesu in pticam vstop v rastlinjak.

mrežasta folija

Folija ima široka vrata z dvojno in zanesljivo zadrgo za udoben vstop

mrežasta folija

Ali veste, kako pravilno nanesti folijo na vrtni rastlinjak?

Folijo je najbolje napenjati na rastlinjak, ko je njegova struktura mehka - zato jo po razpakiranju pustite nekaj časa stati (20-30 minut), da se segreje in zmehča. Najbolj idealno je nanašanje v lepem, sončnem vremenu.

Ali imate druga vprašanja o tem, kako skrbeti za rastlinjak? Za vas smo zapisali 10 koristnih informacij, na katere morate pomisliti pri vzdrževanju rastlinjaka.

 1. Konstrukcija rastlinjaka naj bo ravna in navpična, ključavnice v vhodih naj se po napenjanju folije prosto zaprejo.
 2. Folija ne sme biti napeta - obstaja nevarnost poškodbe/strganja.
 3. Folije je treba nanašati na topel in sončen dan.
 4. Ko folijo odvijete, počakajte 20-30 minut, da se segreje na zraku. Če je površina mehka, lahko začnete napenjati folijo.
 5. Rastlinjaka ne postavljajte na mesta, ki so izpostavljena močnemu vetru. Izdelek postavite na mesto z oviro, ki zmanjšuje sunke vetra. Če poročajo o močnem vetru in je rastlinjak na vetru izpostavljenem mestu, je treba folijo takoj odstraniti. Konstrukcija se lahko zlomi zaradi sunkov močnega vetra.
 6. Redno preverjajte zasidranje.
 7. V zimskem času je treba folije odstraniti, da preprečimo nabiranje snega, ki lahko poškoduje strukturo rastlinjaka.
 8. Mehanske poškodbe drevesa iz vrtnega rastlinjaka, ki jih povzročijo neurja, toča, snežni viharji, močan veter ali močan dež, niso predmet reklamacije.
 9. Za čiščenje rastlinjaka uporabite šibko milnico in mehko krpo (ne uporabljajte kemikalij in grobih krp, ki bi opraskale folijo). Po pranju rastlinjak sperite s čisto vodo.
 10. Streho redno čistite pred odpadlim listjem in snegom

Če sanjate o svojem novem vrtu, potrebujete le preprost načrt, mi v svetovalnici FOXIGY pa vam bomo svetovali, kako pridelati zelenjavo na vrtu in dali nasvete o nezahtevni zelenjavi. Če želite saditi, vam lahko priskrbimo sadike in semena, oglejte si jih tukaj ter imejte svoj pridelek brez aditivov.

 

Parametri
Vrsta strukture za vzgajanje rastljin Nadomestna folija
Barva nadomestni folije Zelena
Teža folije 140 g/m2
Mere nadomestne folije 2x3,5m