Folija za rastlinjak 2x2m z UV filtrom


Nadomestna folija za rastlinjak - agrofolija 135 g/m2, 2x2 m, laminirana folija z ojačano mrežo in UV-filtrom. več

Proizvajalec: Foxigy Šifra proizvoda: B-SK-8982 Dostava in plačilo

65,82 € z DDV

Na zalogi
kosov

Nadomestna folija za rastlinjak - agrofolija 135 g/m2, 2x2 m, laminirana folija z ojačano mrežo in UV-filtrom. več

Proizvajalec: Foxigy Šifra proizvoda: B-SK-8982 Dostava in plačilo

Katere so glavne prednosti  agrofolije 135g/m2

 • Kvalitetna folija za rastlinjak (agrofilija) iz PE materiala 135 g/m2 (polietilen - material z visoko odpornostjo proti obrabi) z ojačitvijo iz PP mrežice (polipropilen) z UV filtrom
 • Praktična površina 4 m2 zaradi dimenzij 3x8x2 m (ŠxVxV)
 • Zložljiva okna z zaščitno mrežo in vhodna vrata z zadrgo.
 • Enostavna montaža v le 10 minutah

 

Upozorilo: ta izdelek ne vsebuje konstrukcije za rastlinjak, gre samo za folijo

  Laminirane folije 135 g/m2 

Folija za rastlinjak  ali tako imenovana agrofolija vam bo ponudila gostoto do 135 g na kvadratni meter. Material je PE (polietilen) z UV-oblogo za zaščito vaših pridelkov.  Folija ima poseben prozoren material PE z UV-filtrom z zeleno mrežico iz PP, ki je vgrajena v strukturo folije. To povečuje natezno trdnost folije in ustvarja zelo dobre pogoje za razvoj rastlin. Zaradi ojačane polietilenske folije na rastlinski foliji vam ni treba skrbeti za UV žarke ali svetlobni prepih.

folia na foliovnik

Stabilnost rastlinjaka na prvem mestu

Naši folije  imajo na dnu podaljšano zaščitno folijo, ki jo boste z veseljem našli pri pritrjevanju. Dobro sidranje je bistvenega pomena.

Naš nasvet:Območje  dobro prekopljite (približno 20-40 cm). Krivine v kotih lahko zasidrate globlje, "odvečno folijo" ali tako imenovane "konce folije" pa zakopljete v zemljo. Na koncu lahko uporabite ploščice ali kamne, ki jih položite po robu rastlinjaka..  Kot bonus boste dobili pot. 

Prezračevanje v rastlinjaku

Po dolžini rastlinjaka so vsak 1 m so razdelki z dvema oknoma, obrnjenimi drug proti drugemu - vsak razdelek ima 2 lastni okni na nasprotnih straneh. To zagotavlja zelo dobro kroženje zraka. 

Rastlinjak ima do 6 prepustnih in dvižnih oken, ki zagotavljajo dobro kroženje zraka in ustvarjajo optimalno mikroklimo za gojenje vseh rastlin. Vgrajeno mrežasto okno preprečuje vdor žuželk in ptic v rastlinjak.

Fólia má široké dvere  s dvojitým a spoľahlivým zipsom pre pohodlný vstup

Kako pravilno zmontirat folijo na rastlinjak? 

Folijo je najbolje raztegniti na rastlinjak, ko je njena struktura mehka - zato jo po odvijanju pustite stati nekaj časa (20-30 minut), da se segreje in zmehča. Najbolje je, da se uporablja v lepem in sončnem vremenu.

Imate še kakšno vprašanje o tem, kako skrbeti za rastlinjak? Pripravili smo 10 koristnih stvari, ki jih morate upoštevati pri vzdrževanju rastlinjaka:

 • Struktura rastlinjaka  mora biti ravna in pokončna, ključavnice na vhodih pa se morajo po napenjanju folije prosto zapirati. 
 • Folije ne smete tesno napenjati - obstaja nevarnost poškodb/raztrganja. 
 • Folijo je treba namestiti na topel in sončen dan. 
 • Po odvijanju folije počakajte 20-30 minut, da se folija segreje z zrakom. Če je površina mehka, lahko folijo začnete raztezati. 
 • Rastlinjak ne smete nameščati na območjih, ki so izpostavljena močnim vetrovom. Blago postavite na mesto z oviro, ki zmanjšuje sunke vetra.
 • Če poročate o močnih vetrovih in je folija na mestu, ki je izpostavljeno vetru, jo je treba takoj odstraniti. Ob močnem sunkih vetra se lahko zgodi, da se bo konstrukcija prelomila.
 • Redno preverjajte sidrišče.
 • Pozimi je treba folijo odstraniti, da preprečite nabiranje snega, ki lahko poškoduje strukturo potiltunelja. 
 • Za mehanske poškodbe vrtnega poljskega tunela, ki jih povzročijo nevihte, toča, snežni metež, močan veter ali močan dež, ne velja garancija za izdelek.
 • Za čiščenje obloge uporabite blago milno raztopino in mehko krpo (ne uporabljajte kemikalij ali grobih krp, ki bi opraskale oblogo).  Po umivanju pladenj za folijo sperite s čisto vodo. 
 • Streho redno čistite odpadlega listja in snega

 • Če sanjate o svojem novem vrtu, potrebujete le preprost načrt, pri FOXIGY-u pa vam lahko svetujemo, kako gojiti zelenjavo na vrtu, in vam damo nasvete o preprostih vrtninah.

Parametri
Vrsta strukture za vzgajanje rastljin Nadomestna folija
Barva nadomestni folije Zelena
Teža folije 135 g/m2
Mere nadomestne folije 2x2m