Noži so sestavni del vsakdana. Doma, v delavnici, na pohodu ali kampiranju. Orodja v tej kategoriji dosegajo maksimalno funkcionalnost in udobje, bodisi za vsakodnevno nošenje, avanture na prostem ali kot pomembno orodje za profesionalce. Zato smo za vas pripravili to kategorijo, kjer lahko najdete nože različnih vrst:

Lomilni noži

Znani tudi kot noži za lupljenje, jih bodo cenili tako domači mojstri kot profesionalni obrtniki. To so zložljivi noži s tankim, zelo ostrim rezilom. Najpogosteje se uporabljajo za rezanje kartona, gume, papirja in podobnih materialov. To pomeni, da so zelo priljubljeni v skladiščih, trgovinah in industriji. Prednost teh nožev je možnost lomljenja topega dela rezila, s čimer se obnovi rezilni učinek noža. Poleg tega možnost zamenjave rezervnega rezila zagotavlja, da bo takšen nož služil več let. Večina prirezovalnikov je opremljenih z varovalko, ki preprečuje nenamerno izvleko noža in s tem zmanjša tveganje za poškodbe.

Montažni/električarski noži

Električarski noži so zasnovani posebej za potrebe električarjev in so idealni za številna opravila, vključno z odstranjevanjem izolacije s kablov, rezanjem žic in izdelavo natančnih odsekov v inštalacijah. Njihova specifična zasnova združuje trdno rezilo z ergonomskim ročajem, ki zagotavlja ne le funkcionalnost, ampak tudi udobje pri dolgotrajnem delu. Prednosti električarskih nožev so njihova natančnost, varnost in dolga življenjska doba. Imajo certifikat za delo pod visoko napetostjo, kar pomeni, da je rezilo neprevodno, ročaj pa prevlečen z izolatorjem.

Zložljivi žepni noži

Zelo priljubljena kategorija nožev zaradi svoje majhnosti, kompaktnosti in praktičnosti. Primerne so predvsem za pohodništvo, kampiranje, za lovce, ribiče ipd. Zložljivi noži so dodelani do potankosti s poudarkom na dizajnu, ne zaostajajo pa niti v funkcionalnosti. Varni so zaradi funkcije zlaganja in varovalke proti nenamernemu odpiranju. Bolj multifunkcionalna orodja so poleg klasičnega rezila opremljena še z drugimi funkcijami, kot so: žagica, pilica, zamašek, izvijač ali škarje.

Full-Tang

Posebna kategorija nožev. Nezmotljivi so po tem, da sta njihovo ohišje in rezilo izdelana iz enega kosa kovine. Na mestu držala je jeklo običajno izvrtano, deli, ki tvorijo ročaj, pa so pritrjeni z obeh strani s pomočjo vijakov. Ker to niso zložljivi noži, so običajno opremljeni s kakovostnim etuijem, ki ga enostavno pripnete za pas. Zelo priljubljeni so med lovci, gozdarji in ljudmi, ki veliko časa preživijo v naravi.

💡Nasvet: Če iščete darilo za moža, fanta, očeta, sodelavca ali drugega ljubitelja kakovostnega orodja, ste na pravem mestu. Če pa želite izbrati nekaj unikatnega, priporočamo darilni komplet ali komplet orodij za preživetje, za poznavalce imamo tudi te taktične/taborniške sekire.