Na vrtu ali balkonu nimate dovolj zasebnosti, se želite zaščititi pred soncem ali radovednimi pogledi sosedov? Senčilna mreža,ena od najbolj priljubljenih možnosti.

Naloga senčnih mrež je uravnavanje dostopa sončne svetlobe in zagotavljanje enakomernega prezračevanja. Ljudje uporabljajo mreže za senčenje tudi za pokrivanje ograj, kar zmanjšuje vidljivost čez ograjo.

Preglednost senčilne mreže

Mreže za senčenje so razvrščene glede na stopnjo prosojnosti - določeno gramaturo. Bolj kot je pločevina gosto tkana, manj je prozorna.

Pri izbiri razreda senčenja se osredotočite predvsem na gramaturo - ta vam bo povedala, kako (neprosojna) bo mreža. Številka g/m2 vam pove, kakšna je dejanska gostota mreže.

Kakšno preglednost si izbrati?

Izberite preglednost mreže glede na namen, za katerega boste omrežje uporabljali. Mreža zmanjša preglednost na največ 90 %. Takšna mreža je izdelana iz vlaken PVC in ima UV-zaščito. Če je prosojnost 90-odstotna, bo vanjo prodrlo 10 % svetlobe. Prepustnost z nižjim odstotkom prepušča več svetlobe.

Ni nujno, da je mreža samo črna, veliko ljudi se odloča v zelenem senčilno mrežo, rjavo mrežo ali sivo.

Dolžina senčilne mreže

Dolžino izberite glede na dolžino balkona, parcele ali druge površine, ki jo želite pokriti. Upoštevajte, da bo napeta, zato ni treba izbrati nepotrebno dolge mreže.

Kako mrežo pričvrstiti?

Namestitev senčilne mreže  ni zahtevna. Priporočamo, da jo pritrdite z veznimi trakovi, ki so UV stabilni, pospešujejo namestitev in so močni. V pomoč so lahko tudi žice, sponke, vrvice ali drugi pritrdilni elementi.

Ne pozabite, da mora biti mreža dovolj napeta in pritrjena približno vsakih 50 cm. Če ga ne napnete, se lahko sčasoma raztegne in pade.

Hitre informacije
Shading net GRAPHITE 2x5m 80% SencaShading net GRAPHITE 2x5m 80% Senca

Shading net GRAPHITE 2x5m 80% Senca

Po naročilu v 4 tednih
24,31 €
19,93 € brez DDV
Graphite shading net 2x5m for 80% perfect coverage and privacy on the terrace or balcony is the most ideal choice to cool and decorate your…
Hitre informacije
Mreža za sjenčanje zelena 2x20m 90% sjenaMreža za sjenčanje zelena 2x20m 90% sjena

Mreža za sjenčanje zelena 2x20m 90% sjena

Ni na zalogi
50,73 €
41,58 € brez DDV
Mreža za sjenčanje tamnozelena 2x20m pre 90% savršenu pokrivenost i privatnost na terasi ili balkonu je najidealniji izbor za rashlađivanje…