Na vrtu ali balkonu nimate dovolj zasebnosti, se želite zaščititi pred soncem ali radovednimi pogledi sosedov? Senčilna mreža,ena od najbolj priljubljenih možnosti.

Naloga senčnih mrež je uravnavanje dostopa sončne svetlobe in zagotavljanje enakomernega prezračevanja. Ljudje uporabljajo mreže za senčenje tudi za pokrivanje ograj, kar zmanjšuje vidljivost čez ograjo.

Preglednost senčilne mreže

Mreže za senčenje so razvrščene glede na stopnjo prosojnosti - določeno gramaturo. Bolj kot je pločevina gosto tkana, manj je prozorna.

Pri izbiri razreda senčenja se osredotočite predvsem na gramaturo - ta vam bo povedala, kako (neprosojna) bo mreža. Številka g/m2 vam pove, kakšna je dejanska gostota mreže.

Kakšno preglednost si izbrati?

Izberite preglednost mreže glede na namen, za katerega boste omrežje uporabljali. Mreža zmanjša preglednost na največ 90 %. Takšna mreža je izdelana iz vlaken PVC in ima UV-zaščito. Če je prosojnost 90-odstotna, bo vanjo prodrlo 10 % svetlobe. Prepustnost z nižjim odstotkom prepušča več svetlobe.

Ni nujno, da je mreža samo črna, veliko ljudi se odloča v zelenem senčilno mrežo, rjavo mrežo ali sivo.

Dolžina senčilne mreže

Dolžino izberite glede na dolžino balkona, parcele ali druge površine, ki jo želite pokriti. Upoštevajte, da bo napeta, zato ni treba izbrati nepotrebno dolge mreže.

Kako mrežo pričvrstiti?

Namestitev senčilne mreže  ni zahtevna. Priporočamo, da jo pritrdite z veznimi trakovi, ki so UV stabilni, pospešujejo namestitev in so močni. V pomoč so lahko tudi žice, sponke, vrvice ali drugi pritrdilni elementi.

Ne pozabite, da mora biti mreža dovolj napeta in pritrjena približno vsakih 50 cm. Če ga ne napnete, se lahko sčasoma raztegne in pade.

Hitre informacije -6%
Senčilna mreža za ograjo 1,2x25m 95% 200g  BeigeSenčilna mreža za ograjo 1,2x25m 95% 200g  Beige

Senčilna mreža za ograjo 1,2x25m 95% 200g Beige

Ni na zalogi
79,14 € 84,22 €
64,87 € brez DDV
Balkonski pregrada je izdelana iz gosto tkanih vlaken in ima zato visoko stopnjo senčenja 95%. Popolna pokritost 95% in zasebnost na…