Iščete zanesljivo in učinkovito rešitev za menjavo pnevmatik v vaši delavnici, servisu ali garaži? Želite povečati produktivnost in prihraniti čas pri delu s pnevmatikami?

Menjalniki pnevmatik so nepogrešljiv pripomoček vsakega profesionalnega vulkanizerja. Tukaj je pregled, ki vam bo v pomoč pri krmarjenju po tej kategoriji in izbiri pravega modela za vaše potrebe.

TIPOLOGIJA MENJALNIKOV PNEVMATIK

Avtomatski menjalniki pnevmatik

Avtomatski modeli so namenjeni profesionalni uporabi, kjer se zahteva visoka hitrost in učinkovitost. Opremljeni so z elektronskimi krmilnimi elementi, ki poenostavijo celoten postopek snemanja in nameščanja pnevmatik.

Prednosti:

➕ Hitrost in učinkovitost

➕ Minimalni ročni posegi

Slabosti:

➖ Višja cena

Polavtomatski menjalniki pnevmatik

Polavtomatski modeli so idealni za manjše delavnice ali domačo uporabo. Združujejo ročno delo z avtomatiziranimi funkcijami, kar ponuja dobro razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Prednosti:

➕ Nižja cena

➕ Dober nadzor nad procesom

Slabosti:

➖ Večja zahtevnost na ročno delo

VELIKOST IN TIP PNEVMATIK

Osebna vozila

Menjalniki pnevmatik namenjeni za osebna vozila so kompaktni in enostavni za uporabo. Idealno za manjše pnevmatike do premera 20 palcev.

Kombiji in terenci

Za večje pnevmatike, kot so tiste za kombije in terenska vozila, boste potrebovali trdnejše modele, ki prenesejo večje obremenitve in večje premere koles.

Tovorna vozila in traktorji

Menjalniki pnevmatik za tovornjake in traktorje so zasnovani tako, da prenesejo največje in najtežje pnevmatike. Ti modeli so zelo trpežni in nudijo visoko zmogljivost.

DODATNE FUNKCIJE IN OPREMA

Pnevmatska dvigalka

Pnevmatska dvigalka omogoča enostavno in hitro dvigovanje težkih koles, s čimer se zmanjša fizični napor in poveča delovna učinkovitost. Najdete ga na primer pri tem menjalniku.

Pomožne roke

Pomožne roke zagotavljajo dodatno podporo pri delu z večjimi in tršimi gumami, kar poveča varnost in udobje pri delu.

Drugi dodatki

To vključuje predvsem dodatke, ki povečujejo varnost in zmanjšujejo tveganje poškodbe pnevmatike ali platišča. Tukaj boste našli  tudi dodatne roke, centrirne stožce in nosilce za uravnoteženje koles motociklov.

NASVETI PRI IZBIRI MENJALNIKA

Upoštevajte pogostost uporabe. Če načrtujete intenzivno uporabo, investirajte v avtomatski model.

Upoštevajte velikost in vrsto pnevmatik, s katerimi boste najpogosteje delali. Vsi naši menjalniki so standardno prilagojeni za uporabo na osebnih avtomobilih, če pa nameravate menjati tudi pnevmatike na kombijih, tovornih vozilih ali manjših kmetijskih strojih, bodite pozorni na parameter, ki bo to možnost zagotavljal. Pomožne roke in pnevmatske dvigalke lahko močno olajšajo delo. Ne pozabite na potrebne dodatke, kot so plastični ročaji ali centrirni stožci.

Če načrtujete popolno zamenjavo starejše opreme ali ustanovitev nove delavnice, si omislite naše ugodne komplete za vulkanizerstva, s katerimi lahko prihranite več sto evrov.