Vožnja z neuravnoteženimi kolesi je zelo neprijetna. Tresljaji volana, slabe vozne lastnosti in prekomerna obraba pnevmatik, amortizerjev, delov vzmetenja in podobno. Varnost je v tem primeru vprašljiva.

Naprave za uravnoteženje koles lahko enostavno izmerijo neuravnoteženost in določijo mesto za namestitev uteži. Zato je treba kolesa ob vsaki menjavi uravnotežiti. Danes si vulkanizerstva ne moremo predstavljati brez naprave za uravnoteženje koles. Izbirajte iz naše široke ponudbe naprav za uravnoteženje koles za osebne avtomobile in tovornjake ali motorna kolesa, številne dodatne opreme in rezervnih delov.

V ponudbi so tudi avtomatske in polavtomatske naprave za uravnoteženje koles, ki vam bodo zaradi svojih funkcij olajšali delo. Parametrov kolesa vam ni treba vnašati ročno, saj jih avtomatska naprava naloži namesto vas. Nekatere naprave za uravnoteženje koles imajo program ALU-S, ki bo našel pravo mesto za pritrditev uteži. Zaradi piezoelektričnega senzorskega sistema so izjemno natančni. Opazili bodo že najmanjšo neuravnoteženost kolesa. Praktična funkcija je tudi samodejni zagon po preklopu zaščitnega pokrova. Zahvaljujoč pravemu balanserju bo vaše delo v vulkanizerskem servisu hitro in učinkovito.

Vsi balanserji imajo natančne in zanesljive meritve.