Rastlinjaki

Rastlinjaki so cenovno dostopna različica klasičnih rastlinjakov. Varčujejo s prostorom in odlično vzdržujejo potrebne temperaturne in vlažnostne pogoje, ki so potrebni za pravilno rast vaših najljubših rastlin in pridelkov. Poleg tega zagotavljajo zaščito pred škodljivci in podnebnimi nihanji. 

Vrtni rastlinjaki

Vrtni rastlinjaki so odlična izbira, če iščete cenovno dostopno različico rastlinjaka in če nameravate rastlinjak sčasoma prestaviti. Zaradi praktične zasnove in zamenljive folije lahko rastlinjak prilagodite svojim potrebam.

Za vrt je primerna rešitev velik poligon, ki je prekrit s posebno folijo, ki zmanjšuje prepustnost UV-žarkov. Za manjše rastline ali manjše prostore (balkoni, notranjost stanovanj itd.) lahko uporabite folijo za pokrivanje rastlin, posajenih na prostem, ali polico za sadike, ki je še posebej primerna za ljubitelje eksotičnih sobnih rastlin. 

Folije za rastlinjake

Izberite pravo folijo za svoj rastlinjak! Tukaj jih najdete v različnih velikostih in barvah. Izberite zeleno folijo z UV-filtrom ali belo folijo z UV-filtrom. V paketu boste našli samo samo folijo, konstrukcijo je treba kupiti posebej.

NASVET: Če želite izvedeti vse o gojenju rastlin v rastlinjaku, preberite naš članek.

Parni rastlinjaki

Če želite gojiti manjše rastline ali če morate rastlinjak postaviti v notranjost svojega doma, posezite po rastlinjaku. Za dobro rast sadik kar v vaši kuhinji ali dnevni sobi je odlična izbira plastični mini rastlinjak. Za gojenje na vrtu, neposredno v zemlji, lahko izbirate med zelenim in belim rastlinjakom z UV-filtrom, ki bo poleg idealnih pogojev vašim rastlinam zagotovil tudi zaščito pred škodljivci in vremenskimi nihanji.  

Dodatki za rastlinjake iz folije 

Za nego vašega vrta in rastlinjaka so nujni tudi dodatki. Z ročnim sejalnim strojem lahko hitro in enostavno posadite trakove s semeni. Pri delu na vrtu ali v rastlinjaku iz folije ne pozabite nositi vrtnarskih rokavic za zaščito!

Semena in sadike 

Imate že osnovno opremo za svoj rastlinjak, vendar vam manjkajo sadike in semena? Tukaj boste našli različna semena najboljše kakovosti na priročnih setvenih trakovih:

Na voljo so vam semena: 

  • kumare
  • Solata - kako jo vzgojiti najdete  TU
  • Bela koleraba - kako jo vzgojiti, najdete TU
  • Kako vzgojiti rdečo redkev
  • Vrtni peteršilj
  • Bela čebula
  • Rdeča pesa - kako jo vzgojiti, najdete TU
  • Zgodnje korenje

Plezalne opore

Za plezajoče rastline je pomembna ustrezna opora. Zagotovite jim posebne opore za plezanje - na primer z uporabo oporne mreže ali opornih palic - je primerna tudi za neplezajoče rastline, ki rastejo visoko.


Kako saditi kolerabo

Kako saditi kolerabo

Je zdrava, ima malo kalorij in primerna ne le za domače juhe ampak tudi za hladne jedi.  Z našimi praktičnimi nasveti jo  lahko brez veliko truda gojite tudi na svojem vrtu. Naš vodič bo razkril, kako dobiti “sočno”  kolerabo, kdaj jo posaditi in na kaj biti pozoren.


Gojenje v rastlinjaku za začetnike

Gojenje v rastlinjaku za začetnike

Kompleten vodnik za gojenje v rastlinjaku- Kako začeti gojiti zelenjavo?

 Ste že izbrali rastlinjak iz stekla ali folije? Če še ne, najdete v naslednjih korakih številne koristne nasvete za pravilno izbiro izdelka za vas