Pravilne dimenzije pasje ute so ključne za to, da se vaš pes v nji počuti udobno in varno. Ko se odločate o velikosti pasje ute, je pomembno upoštevati velikost in pasmo vašega psa. Na splošno morajo biti pasje ute dovolj velike, da lahko vaš pes vanjo vstopi in se prosto giblje, a hkrati naj ne bi bile prevelike, da ne bi preprečevale zadrževanje toplote v hladnejših mesecih, naj ne bi bila prevelika, da si jo pozimi pes lahko ogreje s svojim telesom.

Za manjše pasme kot so: jazbečar ali yorkshirski terier

  • Pasja uta mora biti dovolj velika, da se pes lahko obrne in pospravi v svojo ležišče.

Za srednje in velike pasme kot so: labradorec, nemški ovčar

  • Pasja uta naj bo večja in prostornejša, da jim bo zagotovila dovolj prostora za udobno gibanje in poležavanje.

Ko določate pravo velikost pasje ute, morate upoštevati tudi navade vašega psa.

  • Če vaš pes veliko časa preživi zunaj ali raje spi v pasji uti, naj bo njegova hiša dovolj velika, da se bo počutil udobno in varno.

Pomislite tudi na udobje in izolacijo. Dno pasje ute mora biti dvignjeno nad tlemi in izolirano, da prepreči vdor mraza in vlage. Pozimi lahko uto izolirate z odejami ali posebnimi izolacijskimi materiali. Ne pozabite, da mora biti pasja uta na mestu, ki je zaščiteno pred vetrom in dežjem, hkrati pa nudi dobro zračenje in zadostno količino sence. Pasja uta je lahko tudi estetski dodatek vašemu vrtu. Izberite dizajn, ki vam je všeč in se ujema z okoljem.

Za popolno udobje vašega psa lahko v uto postavite ležišče, sklede za vodo in hrano ter igrače.

Izbirajte iz naše ponudbe pasjih ut in svojemu psu zagotovite idealen prostor za počitek in zavetje pred neugodnimi vremenskimi vplivi. Z našimi kakovostnimi pasjimi utami ste lahko prepričani, da bo imel vaš pes vedno varno in udobno zavetje.