Na prvi pogled še en navaden dan v delavnici. Popravljate predrto pnevmatiko ali pokvarjeno vzvratna ogledala, a nenadoma pred vami »pristane« avto s pokvarjenim motorjem. Ta popravek bo bolj zapleten.

Okvarjen sistem za vbrizgavanje goriva, okvara zračnega ravnovesja, okvara katalizatorja, okvara črpalke goriva, težave z vžigalnimi svečkami ali okvarjena lambda sonda. To je le delček težav, ki lahko bistveno vplivajo na delovanje motorja. Popravilo nekaterih je lažje, medtem ko bo za druge potrebna odstranitev celotnega motorja. Pri tem vam lahko pomaga kakovostna dvigalka motorja, ki je nujna v pravi delavnici. Vendar jih je na trgu kar veliko, kako torej izbrati pravo?

Pri izbiri prave dvigalke morate upoštevati več dejavnikov:

  • Kakovostna obdelava

Bolj kakovostno dvigalko boste dobili, bolj se boste lahko zanesli nanjo. Na splošno se je priporočljivo izogibati nekakovostnim in manj trpežnim materialom, kjer obstaja nevarnost takojšnjih težav. Namesto tega poiščite trdno kovino. Jeklo, ki ima visoko odpornost in odlične lastnosti, bo v tem primeru idealno.

  • Največja obremenitev

Če ste že izbrali material pomočnika, lahko razmišljate naprej. Kakovostna izvedba dvigalke vsekakor ni dovolj. Navsezadnje si verjetno lahko predstavljate, kako bi se izkazala roka iz titana z nosilnostjo 200 kilogramov. Očitno se boste morali ukvarjati z njeno skupno nosilnostjo. Nosilnosti krakov so različne — 500 kilogramov, pa tudi 2 toni. Če še ne veste, kakšno največjo nosilnost boste potrebovali v prihodnosti, izberite varianto, kjer boste zahtevano nosilnost enostavno prilagodili glede na dano situacijo. Po drugi strani pa, če ste prepričani, da ne boste potrebovali večje nosilnosti, ne bojte se kupiti dvigalke z nosilnostjo do 1 tone.

Rokovanje in skladiščenje

Rešili ste nosilnost in materiale. Toda zdaj je čas, da razmislite o tem, kako boste ravnali z dvigalko. Obvezna za tak stroj so kolesa, zahvaljujoč katerim se lahko izognete njenemu težkemu prestavljanju. Dvigalko preprosto premaknete tja, kjer jo potrebujete. In če je ne potrebujete, jo potisnete nekam, kjer vas ne bo več motila. Tudi dvigalko je mogoče relativno dobro shraniti. Dobro je izbrati varianto z zložljivo roko ogrodja, zahvaljujoč kateri boste zlahka pozabili, da imate v svoji delavnici sploh robusten stroj.

Naše priporočilo

Kakšen je torej zaključek? Pri izbiri dvigalke se morate zanašati predvsem na njeno kakovostno izvedbo. Gotovost v tem primeru je, da je jeklo dopolnjeno z visoko odpornim premazom, zahvaljujoč kateremu preprečite nepotrebno korozijo.

Najbolje je, da se ne omejite na nosilnost dvigalke samo z vidika enega popravila. Lahko se zgodi, da jo boste morali v prihodnosti zvišati. Naše priporočilo torej je za nastavljiva roka ogrodja. Idealno takšno, ki bo zložljiva in boste s shranjevanjem prihranili veliko dragocenega prostora.

V naši ponudbi imamo kakovostno dvigalko motorja, ki ima vse zgoraj opisane lastnosti. V nji boste našli gotovost odgovornega pomočnika, ki se vam bo oddolžil s svojimi zanesljivimi storitvami.